Het kyckling, sidfläsk eller shiitakesvamp? Vi tipsar om tre rykande ramen-favoriter som passar såväl nudelnovisen som japanofilen.
Sannolikheten är stor att du någon gång trillat över begreppet ramen. Om inte på menyn hos din lokala sushibar så via recept eller matlagningsvideos på sociala medier. Och visst är det så att den japanska nudelrätten lyst lite extra starkt på den gastronomiska himlen det senaste året. Vi tycks helt enkelt inte få nog av het buljong och färska nudlar.
Men i vilken ände börjar du då, om du ännu inte testat att laga den populära rätten? Under den rena, rama ramenhysteri som råder finns det många recept att välja bland. Som hjälp på traven tipsar vi därför om tre lättlagade ramen-varianter som går hem hos de allra flesta!
Ramen to that!
RYKANDE RAMEN-RECEPT
SHOYU RAMEN MED KRISPIGT SIDFLÄSK
Vad sägs om en kombination av krispigt sidfläsk, salt buljong, krämigt ägg och nyhackad salladslök? I shoyu ramen smaksätts nudelsoppan med en sås baserad på soja. En rätt med stor sälta – lika magiskt god som den ser ut!

TANTANMEN RAMEN MED KYCKLING & PAK CHOI
Tantanmen ramen karakteriseras av en gräddvit buljong med sötstark smak. Den smakrika buljongen i kombination med färska nudlar, het kyckling och krispig pak choi bildar tillsammans en fantastiskt god soppa med stor smak. Kärlek i en skål!
Till receptet
VEGANSK RAMEN MED MISO & SHIITAKESVAMP
Sugen på att testa vegansk ramen? I detta recept har vi använt grönsaksbuljong som bas och smaksatt den med misopasta, kombualger och shiitakesvamp. En soppa sprängfylld med umamifavoriter från det japanska köket med andra ord. Bon appétit!
Till receptet