Säg hej till Bunmei!
Publicerad av: Nellie Karlsson, 2024-04-01
Japanska knivar som älskar skandinaviska kök – lär känna vårt nya varumärke Bunmei!
Slitstarkt stål, ljusa trähandtag och en oslagbar skärpa. Det är några av Bunmeis nyckelingredienser. Den japanska knivtillverkaren levererar köksknivar med en stilren design som både lyfter din matlagning och kökets estetik.
TILLVERKNING & MATERIAL
Slipning för alla behov
JAPANSK MINIMALISM FÖR MODERNA KÖK

Debakniv
Debakniven används traditionellt till att stycka och filéa fisk i Japan. Det enkelslipade bladet ger precision och hjälper råvaran att släppa från kniven, vilket gör den idealisk för att skära tunna skivor av fisk eller kött.

Yanagikniv
Yanagi är en lång, smal kniv med enkelslipat blad – perfekt för att skära tunna skivor av fisk eller kött. Den används ofta av sushikockar och kallas populärt för sashimikniv.

Santokukniv
Santoku är en japansk kniv med dubbelslipat blad och rundad spets som påminner om en kockkniv. Namnet betyder "tre uppgifter" och kniven är särskilt bra för att skära, tärna och hacka.

Kockkniv
Kockkniven är en allroundkniv med dubbelslipat blad. Du kan använda den till att skära, hacka och tärna de flesta råvaror. Bladets tyngd gör den idealisk för stora köttstycken och rotsaker.

Allkniv
En kniv i praktisk storlek med dubbelslipat blad. Välj allkniven när kockkniven känns för stor och skalkniven för liten. Den passar bland annat till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter.

Skalkniv
En liten skalkniv med dubbelslipat blad – idealisk för att skala frukt och grönt samt andra precisionsarbeten. Används både i luften och mot skärbrädan för mindre råvaror.