Ta hand om: Rostfria kokkärl

Publicerad av: Karin Cushing, 2015-10-20



Presenteras av:  

 

Rostfria stek- och kokkärl klarar hög värme från spisen men för att hålla dem snygga finns några tips att tillgå.

• En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. 

• Salta vatten i kärlet först efter det kokat upp, eller rör noggrant så saltet löses upp helt, annars kan bildas vita fläckar på botten. Om fläckar uppstått pröva att ta bort dem med polermedel.

• Använd matfett vid stekning i rostfri stekpanna för fin stekyta. Rostfria stekpannor tål hög värme.

• Diska med varmt vatten och diskmedel. 

• För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med lite maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. 

• Använd polermedel för att få bort fläckar. 

• Vid svårare fläckar eller inbränd mat kan 12 procent ättika användas för att avlägsna dem.

 

Omnämnda produkter

Liknande läsning