Albin Edberg

Albin Edberg är uppvuxen på landet utanför Jönköping, där hans mormor var en stor inspirationskälla när det kommer till matlagning. På gymnasiet läste han restaurangprogrammet och praktiserade på Tommy Myllymäkis dåvarande restaurang Sjön. Han tävlade också tillsammans med Tommy i Bocuse d’Or 2014/2015, där laget tog hem både EM-guld och VM-brons. Albins karriär har tagit honom till några av världens mest prestigefyllda kök, såsom trestjärniga Per Se i New York, Amass i Köpenhamn och Djuret i Stockholm.

Trots alla utmärkelser återvänder Albin ständigt till den okomplicerade, men betydelsefulla som mat hans mormor lagade när han var liten. Det är också den filosofi som genomsyrar hans kokbok: ”Svensk comfort food : Från tisdagskväll till söndagsmiddag. Albin driver idag sitt eget företag, med fokus på catering, konsultuppdrag och middagar. Han är även nyrekryterad team manager för Juniorkocklandslaget och ambassadör för knivmärket Bunmei.

Japanska klassiker med modern edge

Bunmei tillverkar moderna japanska kockknivar – med klassiskt snitt. Företaget specialiserar sig på traditionella modeller och har många knivar med enkelslipat blad. De tillverkas i den ikoniska knivfabriken Yoshikin, som även ligger bakom Globalknivarna. Bunmei har samma slitstarka stål, men en mer japansk look. Förutom den speciella bladformen sticker knivarna ut med sina snygga, ljusa handtag i japansk magnolia.

Kryddsotad röding med rabarberponzu & fänkål

Imponera på middagsgästerna med Albins kryddsotade röding. En perfekt mix av Japan och Skandinavien! 

HEJ BUNMEI!

Med oslagbar skärpa och ljusa, stilrena trähantag är Bunmeiknivarna som gjorda för skandinaviska kök. Lär känna knivmärket och de olika modellerna i serien.

Piggvar med kombusmörsås, grön sparris & ramslök

En lyxig huvdrätt? Kombinationen av krispig fisk, fräscha vårgrönsaker och en smakfull smörsås gör den här rätten till en riktig fullpoängare.