
Gustav Leonhardt
Trots sina unga år har Gustav Leonhardt en imponerande meritlista, inte minst som tävlingskock. Gustav stod i spetsen för Team Sweden i Bocuse d'Or 2024/2025, vilket resulterade i ett EM-silver och ett VM-brons. Han tog även OS-guld med Juniorkocklandslaget 2020 och vann Årets Kock 2021. Utöver sina tävlingsframgångar har Gustav arbetat på flera framstående restauranger, såsom Aira och Agrikultur i Stockholm.
Gustav kommer från Sorunda utanför Nynäshamn och utbildade sig till kock på Stockholms hotell- och restaurangskola. Intresset för matlagning väcktes redan i unga år, då det fanns gott om inspiration och färska råvaror i hans närhet. Hans mormor var hushållslärare, grannarna var lammbönder och föräldrarna var självförsörjande på grönsaker. Idag är svenskt mathantverk Gustavs signum och hans rätter präglas av hållbarhet, säsong och en stark smakkänsla. Även när det gäller köksredskap är hållbarhet viktigt för Gustav. Han är stolt ambassadör för det brittiska varumärket Samuel Groves och deras kvalitativa kokkärl och premiumpannor.
Kökets kronjuveler
Samuel Groves är stolta över att vara en tillverkningspartner med ”Made in Britain”-certifiering. Den största delen av produktionen sker i den egna fabriken i Birmingham, som varit i gång i över 200 år. Här tillverkar företaget stek- och kokkärl av högsta klass, allt från kolstålspannor till ugnsformar och smakfulla serveringskärl. Samtidigt strävar de efter ett så lågt koldioxidavtryck som möjligt.


Bondomelett
Laga ett av Gustavs recept! Hur gott låter det inte med fluffig bondomelett fylld med smält herrgårdsost och persilja?

Årets Kock - Vinnarintervju
Vill du lära känna Gustav bättre? Missa inte vår vinnarintervju! Vi ställde några snabba frågor till honom efter segern i Årets Kock 2021.

Årets rätt 2022
Som en del av Årets Kock-vinsten fick Gustav skapa en egen rätt – Årets Rätt. Det blev en välsmakande vildsvinskebab i tunnbrödsrulle.