Krydda rätt rätt rätt

Publicerad av: Lena Unger, 2019-09-03

Presenteras av:  


Kan du konsten att krydda rätt? Att välja en krydda som passar till din maträtt är självklart viktigt – men det är också viktigt att välja rätt grovlek. Laga ett recept av Louise Johansson, Zassenhaus ambassadör och trea i Årets Kock 2021, så kommer du att märka skillnaden mellan finmalen och grovmalen krydda.


Kryddningen må vara en liten del av matlagningen, men den gör stor skillnad för helheten. På samma sätt som grova kryddkorn kan förstöra upplevelsen av en slät soppa kan en pepparlax med rätt ”crunch” få smaklökarna att dansa. Med en Zassenhauskvarn är det enkelt att krydda rätt. Kvarnen har sex olika inställningar, från finmalet till grovmalet, som hjälper dig att anpassa kornstorlek efter maträtt.
 



SÅ VÄLJER DU KORNSTORLEK


Finmalet eller grovmalet? Du kan enkelt ställa in önskad kornstorlek genom att skruva på ett vred i botten på din Zassenhauskvarn.

1. Kvarnens finaste inställning. Passar till rätter där du vill att kryddan ska ge smak, men inte synas.

2. Ett bra val till såser, puréer och andra rätter där kryddan ska smälta ihop med resterande ingredienser.

3. Perfekt när du vill ha en jämn fördelning av kryddan, till exempel i en omelett, pastasås eller risotto.

4. Ett utmärkt val till bordskryddan. Några drag med kvarnen förhöjer nästan vilken rätt som helst.

5. Grovmalen krydda ger dig både smak och textur. Passar bra till exempelvis marinader och sallader.

6. Väljs vid tillfällen då du vill att kryddan ska sticka ut. Det självklara valet till pepparbiff.

RELATERADE produkter

Liknande läsning