Louise Johansson

Louise Johansson vann Sveriges mästerkock 2011 och Kockarnas kamp 2022 och är ensam om att ha segrat i båda tävlingarna. Förutom att driva företaget Taste by Louise har hon skrivit flera kokböcker, lagat mat i tv, arbetat som matstylist och utbildat sig till sommelier. Louise har tävlat i Årets Kock tre gånger och har ett tredjepris från 2021 som bästa resultat. Hon har även arbetat på finkrogar som Upperhouse, Familjen och VRÅ i Göteborg. I höst öppnar Louise sin första restaurang Umarell tillsammans med Oliver Ingrosso. 

Louises matlagning bygger på gröna råvaror i kombination med fisk, skaldjur och ost. Hennes devis är att maten ska vara enkel att tillaga, beredas på bra råvaror och – givetvis – smaka gott! Hon blev känd som "såsdrottningen" i Kockarnas kamp, efter att hon i duell efter duell visat hur en god sås ska slås. Som ambassadör för Zassenhaus har Louise alltid kryddkvarnarna nära till hands i köket och hon bjuder gärna på rätter med en välkryddad twist. 

BARA EN VANLIG KVARN – TILLS DU PROVAT DEN

Zassenhaus är en av världens bästa kvarntillverkare. I Sverige är kryddkvarnarna populära både på restauranger och i hemmakök. En Zassenhauskvarn är bara en vanlig kvarn – tills du provat den. Det som verkligen utmärker kvarnen är känslan och den höga kvaliteten. Malverket är nästintill omöjligt att slita ut och kommer med hela 25 års garanti.

KRYDDA RÄTT RÄTT RÄTT

Att välja en krydda som passar till din maträtt är självklart viktigt – men det är också viktigt att välja rätt grovlek. Laga ett av Louises recept, så kommer du att märka skillnaden mellan finmalet och grovmalet.

5 SAKER DU KAN MALA MED DIN PEPPARKVARN

Begränsa dig inte till svartpeppar – det finns många fler kryddor som är goda att mala. Här är fem tips som förtjänar en plats i kryddkvarnen!

Tamago Sando – japansk äggsmörgås

Godare äggmacka får du leta efter! Louise serverar en läcker, japansk smörgås med fluffig äggfyllning och mjuka brödskivor.