14 februari är här och så även Alla hjärtans dag. Vill du uppvakta din kärlek med löjromspizza och champagne? Vi ger dig några av våra bästa mat- och drinkrecept!
I helgen har du chansen att våga utmana dig själv och bjuda på något nytt. Vi har satt samman en lyxig trerättersmeny som består av frisk pilgrimsmussla, to-die-for-pizza med löjrom och en efterrätt med flamberade äpplen. Utöver vår champagneskola tipsar vi även om tre av våra favoritdrinkar som garanterat sätter pricken över i:et på din middagsbjudning.
Glad Alla hjärtans dag önskar vi på Sundqvist!
BJUD PÅ NÅGOT GOTT

Middagstips
Pilgrimsmussla med en touch av Japan
Frida Ronges supergoda och vackra förrätt
Pizza med löjrom och picklad silverlök
Lyxig pizza signerad Thomas Sjögren
Flamberade äpplen med crème fraiche
God och enkel efterrätt som avslutar middagen med stil
Drinktips
The Red Wedding
En tolkning av drinkklassikern Clover Club
Negroni
Populär italiensk cocktail som passar perfekt som fördrink
Espresso Martini
Espresso Martini piggar upp efter maten med så få som tre ingredienser

skåla i champagne
Den allra festligaste drycken, oavsett högtid, är givetvis champagne. De flesta dricker champagne i långsmala flöjtglas, men enligt vinexperten Jens Dolk är ett champagneglas med brett mittparti och liten öppning ett bättre val till bubblet. I Druvspecifikt med Riedel förklarar han varför.

pryltips
Skär upp kvällens huvudrätt med en stekkniv från Global och servera på en vacker skärbräda från omtyckta Zassenhaus. Löjrom och välkyld champagne är en himmelsk smakkombination och champagnen avnjuts i druvspecifika glas från Riedel Sommeliers. En drink både före och efter maten hör festmiddagar till. Därför inleds kvällen med en klassisk italiensk cocktail och rundas av med en Espresso Martini. Drinken serveras med fördel i glaset Nick & Nora från Riedel Drink Specific och i serien finner du även det omåttligt populära sourglaset som kvällens höjdpunkt bjuds i, drinken "The Red Wedding".