Confit Byaldi – Sagolik Ratatouille

Publicerad av: Sofia Rönnkvist, 2020-08-27
Taggar:


Presenteras av:  
 

Ratatouille är inte bara en animerad film. Det är främst en klassisk fransk rätt med zucchini, aubergine och tomat som här serveras med extra finess.

Den lantliga rätten ratatouille serveras oftast som en gryta och är vanlig på den franska landsbygden. I och med filmen med samma namn som rätten kom ut fick dock många upp ögonen för den lite mer eleganta formen av rätten, nämligen Confit Byaldi. Med hjälp av en vass mandolin visar Filip Poon dig i videon här hur du gör för att lyckas med denna enkla men imponerande rätt!

 

INGREDIENSER

3 zucchinis
2 auberginer
4 plommontomater

2 röda paprikor
2 plommontomater
1 vitlöksklyfta
2 msk rosmarin
½ gul lök
2 dl buljong
3 msk olivolja
Salt & peppar
Basilika att toppa med

...

Gör så här

Sätt ugnen på 100 grader. Blanchera och skala fyra tomater. Grilla paprikan i en belagd stekpanna, på grillen eller över en gasspis tills de är mjuka och skalet är svart. Lägg de direkt i en plastpåse och låt vila. Skala sedan bort det brända lagret och ta ut kärnhuset.

Lägg paprikan, två tomater med skal, vitlöken, rosmarin, gul lök, buljong, olivolja och salt och peppar i en mixer. Mixa det till en slät sås med en relativt lös konsistens. Späd eventuellt med lite vatten.

Skär de skalade tomaterna i tunna skivor med en vass kniv. Använd sedan en mandolin för att skära zucchini och aubergine i cirka 2 mm tjocka skivor.

Lägg ett tunt lager sås i botten på en stor traktörpanna eller ugnsform. Placera de tunna grönsaksskivorna omlott i en ring längs med ytterkanten och arbeta dig inåt. Toppa sedan med salt, peppar, olivolja och rosmarin. Täck med en formanpassad bit bakplåtspapper och ställ in i ugnen.

Baka i 70 minuter med bakplåtspappret, och sedan 20 minuter utan. Garnera med färsk basilika vid servering och servera gärna med färskt bröd.

 

RELATERade PRODUKTER

liknande läsning