Flambera mera

Publicerad av: Lena Unger, 2021-11-25

Presenteras av:  


Vill du utöka din kulinariska repertoar? Då ska du prova på flambering! Här delar proffskocken Thomas Sjögren med sig av sina bästa flamberingstips.


Ordet flambera kommer från det franska uttrycket ”flamber” som betyder att svedja eller bränna av. Flamberar gör du genom att tillsätta sprit till råvaran i din stekpanna och tända på. Hettan gör alkoholen mindre stickig och smakerna rundare. Dessutom lägger sig alkoholen som ett krispigt täcke över råvaran. Tekniken går att använda till såväl kött som sås och desserter. Vid flambering av kött används oftast cognac eller whiskey medan en söt rom passar bättre till efterrätten.

Bjud på en show vid nästa middag – vi lovar att dina gäster kommer bli eld och lågor!


PEPPARSÅS MED FLAMBERAD COGNAC

En lyxig pepparsås är perfekt att servera till en fin bit kött. I videon delar Thomas med sig av sitt bästa recept. Såsen får extra mycket tack vare flera olika pepparsorter såsom grönpeppar, rosépeppar, svart- och vitpeppar – och inte minst från den flamberade cognacen!


 

FLAMBERADE ÄPPLEN MED CRÈME FRAICHE

Brinner du för goda efterrätter? Då kommer du att älska Thomas flamberade äpplen! Det är en söt och snabblagad dessert som kommer att ge dig många stilpoäng om du tillagar den på rätt sätt. 


 

...

Hetaste pannan?

För att få ett lyckat resultat behöver du använda både rätt spritsort och stekpanna. Här rekommenderar vi Scanpans rostfria serier Fusion 5 och Impact. De är trygga, tåliga och perfekta för ändamålet.

Se alla rostfria pannor

RELATERADE produkter

Liknande läsning