Gör dina egna, hemmagjorda snacks! Vi tipsar om goda och enkla tilltugg att testa till fredagsmyset.
Sötpotatischips, zucchini sticks eller varför inte friterad lökblomma? Vi delar med oss av våra bästa recept på hemmagjorda chips, sticks och andra läckra snacksvarianter.
SNACKSFAVORITER

CACIO E PEPE-CHIPS
Ost + peppar = sant. Inspireras av den italienska pastarätten Cacio e pepe och smaksätt dina hemmagjorda chips med pecorino och nymalen svartpeppar.
Till receptet
RÖDBETSCHIPS MED GETOSTDIPP
Ett nyttigare snacksalternativ? Testa att göra egna chips på rödbeta! Spröda och söta små snacks som gör sig extra bra ihop med en krämig getostdipp.
Till receptet
ZUCCHINISTICKS
Ett grönt alternativ i snacksskålen! Toppade med riven parmesan och persilja är zucchini sticks perfekta som snacks framför tv:n.
Till receptet
FRITERAD LÖKBLOMMA
Är du ett stort fan av lökringar? Då är friterad lökblomma något för dig! Serveras tillsammans med het chilimajonnäs.
Till receptetSÖTPOTATISCHIPS MED GUACAMOLE:
Skiva sötpotatis tunt på en mandolin och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja på båda sidor. Baka i ugn på 125 grader i 25–30 minuter. Salta innan chipsen svalnar och servera med guacamole.

KRISPIGA ÄPPELCHIPS
Ta vara på skörden i trädgården (eller äpplena i fruktskålen) och torka egna äppelchips! Smidigt, snabbt och supergott.
Till receptet
SMAKSATTA POPCORN
Är du mer utav en popcornfantast? Testa då att smaksätta popcornen med olika kryddor och toppings! Vad sägs om bbq, karamell eller lakrits?
Till receptenSNACKSIGA PRYLAR

Du är redo för snacksbonanza. Men är ditt kök? Innan du börjar skiva, poppa eller fritera så är det viktigt att se över prylarna du har hemma i köket. För chipsofilen är en vass mandolin – en som får till de där riktigt tunna potatis-, rödbets- och äppelchipsen – ett måste att ha nära till hands. Till popcornälskaren rekommenderas en stor och rymlig bistropanna och till frityrfantasten, en smidig friteringskorg. För samtliga kan en olivslipad grönsakshacka vara värd att spana in. Komplettera med en tålig skärbräda, av bra material, som inte skadar knivens egg. Sist men inte minst – smaksättningen. Den görs bäst med en riktigt bra kryddkvarn.