Okonomiyaki med svamp & salladslök

Publicerad av: Lena Unger, 2021-05-18
Taggar:

Presenteras av:  


Letar du efter recept till utflykten? Testa Frida Ronges 
läckra okonomiyaki! Det är en kålpannkaka som är väldigt populär som street food-rätt i Japan. 

Inget går upp emot att laga en ordentlig rätt ute i naturen. Okonomiyaki kan verka komplicerat, men enligt Frida är det enkelt att anpassa receptet för utflykt. Allt du behöver göra är att blanda smeten i förväg, hälla upp i en termos och stuva ner den i ryggsäcken.

INGREDIENSER

(4 portioner)
6–8 st ägg
2 dl mjölk eller växtbaserad mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Nymald svartpeppar
Evt. 1 msk dashipulver (japansk fiskbuljong)
200–300 g vitkål, finstrimlad
ca 300 g svamp, gärna ostronskivling
Smör eller rapsolja

Topping
2 st noriark, klippta i strimlor
4–6 msk tonkatsusås
6 st salladslökar, finskivade
4 msk majonnäs
2 msk sesamfrön, rostade
Stekt svamp
Skalade räkor
Evt. bonitoflingor

...

Gör så här

Vispa ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt mjöl, bakpulver och kryddor. Fortsätt vispa till en jämn smet. Tillsätt kålen och rör runt tills kålen blir mjuk.

Stek svampen gyllenbrun i smör eller olja. Lägg svampen åt sidan.

Häll i lite olja i stekpannan. Tillsätt ca 2 dl kålsmet. Stek kålpannkakan gyllenbrun på ena sidan. Lägg på stekt svamp, men spara lite till topping. Tryck till svampen med stekspaden så att den fastnar i kålpannkakan. Vänd försiktigt. Stek pannkakan gyllenbrun på andra sidan.

Lägg kålpannkakan på en tallrik. Toppa med räkor, majonnäs, tonkatsusås, salladslök och stekt svamp. Avsluta med rostade sesamfrön och bonitoflingor.

RELATERADE produkter

Liknande läsning

Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till att vi får samla in information om dig för olika ändamål, inklusive: funktionalitet, statistik och marknadsföring.