Sushibowl – Chirashi Sushi

Publicerad av: Nellie Karlsson , 2022-10-06
Taggar:



Presenteras av:  


Sushi – i en skål! I den här delen av vår sushiskola med Frida Ronge visar hon hur du tillagar den japanska klassikern Chirashi Sushi. 


Varmt sushiris, tunna skivor fisk och färgglada toppings. Chirashi Sushi är en riktig klassiker inom det tradtionella, japanska köket och kan – mer eller mindre – beskrivas som sushi i en skål. Här är proffskocken Frida Ronges variant på den läckra rätten. 

 

INGREDIENSER

Chirashi sushi
(2 portioner) 

200 g kokt sushiris
100 g lax, forell eller röding
100 g vit fisk, t ex gös, abborre, hälleflundra
2 msk regnbågsrom
2 msk japansk soja
2 salladslökar, finskurna
2 msk kålrotsgari
2 dl rödkål, strimlad
1 dl skuren tamago i bitar 
½ noriark, klippt i strimlor
1 krm salt

Dressing
½ dl japansk soja
½ msk riven ingefära
1 pressad lime
½ tsk sesamolja
1 schalottenlök, finhackad

 

...

Gör så här

Koka sushiriset.

Blanda ingredienserna till dressingen.

Skär fisken mot lamellerna i cirka 6 cm långa och 5 mm breda skivor, à cirka 15 g. Häll sojan över regnbågsrommen.

Lägg riset i en skål och placera alla tillbehören separat i skålen.

Toppa med klippt nori.  

Servera!

RELATERade PRODUKTER

LIKNANDE LÄSNING