Pilgrimsmussla med ponzu & shiso

Publicerad av: Karin Cushing, 2016-05-20
Taggar:

Presenteras av:  


Frida Ronge, ambassadör för Yaxell, bjuder på ett recept på en supergod och vacker förrätt – pilgrimsmusslor med ponzu. 

Ingredienser

2 st pilgrimsmusslor i skal
1 pkt shisokrasse
2 msk ponzu
1 tsk sesamfrön

Gör så här

Öppna pilgrimsmusslorna med hjälp en vanlig matkniv och skär loss muskeln från den platta sidan av musslan.

Rensa bort skägget och rommen försiktigt från musslan och pilla bort den lilla muskeln.

Skär musslorna rakt över i lite tunnare skivor, cirka 5-6 skivor per mussla.

Rosta sesamfrön i en torr panna.

Placera pilgrimsmusslan i sitt skal och ringla ponzun över musslan, strö över rostade sesamfrön och garnera med shiokrasse.


I filmen lär dig hur du öppnar och skär sashimi på färska pilgrimsmusslor i skal.

RELATERADE produkter