Presenteras av:
Bli en mästare på såser! I Scanpans såsskola guidar Thomas Sjögren dig igenom några av våra mest folkkära recept.
Att laga sås från grunden kan verka komplicerat, men stjärnkocken Thomas Sjögren lär dig snabbt rätt teknik. Här nedan lär han ut klassiska recept såsom gräddsås, hollandaise och rödvinssås – och vilka redskap som krävs för att lyckas.
Så ska en god sås slås!
SJU SMASKIGA SÅSER

Gräddsås
Gräddsås är en riktig familjefavorit och det bästa sällskapet till köttbullar, potatis och lingon. Thomas bjuder på sitt favoritrecept!
Till receptet
BEURRE BLANC
Vill du lära dig att laga smörsåsernas smörsås, Beurre Blanc? Klart att du vill. Följ länken för att lära dig knepen!
Till receptet
BEARNAISE
Fall inte för färdiga burkar – hemgjord ”bea” är så mycket godare. Testa Thomas version nästa gång det vankas grillning, så ska du få se!
Till receptet
PEPPAR- & COGNACSÅS
Till en finare köttbit? Ja, då passar en pepparsås perfekt. Thomas smaksätter sin sås med lite cognac för att ge den ett extra lyft.
Till receptetHollandaise
Alla hemmakockar borde lära sig att slå en hollandaise. Det är en fantastisk sås som passar till mängder av rätter, allt ifrån Eggs Benedict till sparris och fisk. Ta del av Thomas recept i videon!

VITVINSSÅS
Vitvinssåsen kan kännas lite blek i sammanhanget, men inte Thomas variant. Han bjuder både på en god grundsås och en med lyxig twist.
Till receptet
RÖDVINSSÅS
Kär sås har många recept – och rödvinssås är definitivt en sådan. Lär dig att sätta rätt teknik i sista avsnittet av såsskolan.
Till receptet