
Helgtips från norska kocken Ole Martin Alfsen! Krispig kummelfilé med nötigt, brynt smör och ångkokta grönsaker.
Kummel har ett vitt, fint och fast kött som påminner om torsk. När fisken tillagas på rätt sätt är det en riktig delikatess. Följ Ole Martins recept och stektips, för att servera en tallrik som plockar stilpoäng hos middagsgästerna.
Smörigt, nötigt, friskt och krispigt!
Ingredienser

Ole Martins stektips!
Att steka färsk kummel kan kännas svårt. Många oroar sig nog för att köttet ska bli torrt, tråkigt eller trasas sönder. Här är det viktigt att välja rätt stekpanna. En stekpanna med non-stick-beläggning är förstavalet till fisk, eftersom den är bättre på att hantera känsliga råvaror. Stek under kort tid, på förhållandevis hög värme och med en riklig mängd smör i pannan. Då får du en kummel med krispig, gyllenbrun yta och en fin kärna som skiftar i pärlemor.