En fisk, två kockar

Publicerad av: Lena Unger, 2025-09-18

Ingen inspiration till middagen? Ta hjälp av proffskockarna Thomas Sjögren och Frida Ronge! Här visar de hur du enkelt svänger ihop två goda rätter på röding.

Säkra kort och identiska inköpslistor – när det kommer till matlagning är det lätt att hamna i samma, gamla hjulspår. Våga testa en ny råvara och laga något som du inte brukar! Varför inte en middag på röding?

Rödingen är nära släkt med både lax och öring och en riktig skatt i våra nordiska vatten. Med sin milda, rena smak passar den perfekt till en mängd olika rätter. Thomas Sjögren och Frida Ronge visar hur du lagar två av deras favoriter. Välj mellan en elegant varmrätt med härliga höstsmaker och en fredagsfavorit med nordisk-japansk twist.

Spana in videon eller följ länkarna för att komma till recepten.

Thomas pocherade röding med brynt smör-hollandaise

Thomas bästa knep när det kommer till röding är att koka in filéerna i en smakrik lag på vitt vin och kryddor. 10–15 minuter är allt som krävs för att få till en perfekt pocherad fisk. Lägg till en krämig sås och lite goda tillbehör – och middagen är serverad!

Fridas sushi-tacos med röding & kantareller

Frida serverar rödingen rå – som sushi. Hennes middagstips är en japansk variant på tacos, där alla gäster får bygga strutar med sina egna favoritingredienser. Välj och vraka bland goda tillbehör, såsom smörstekta kantareller, kålrotsgari och sojamajonnäs.

Relaterade produkter