Sushiskola – Onigiri

Publicerad av: Sofia Rönnkvist, 2020-05-04
Taggar:



Presenteras av:  


Onigiri är ett vanligt snacks i Japan, och Frida Ronges favoritmellanmål att laga på överblivet sushiris. Här visar hon hur hon lagar de populära risbollarna med rom som fyllning, och bjuder på sitt recept.


I japanska småbutiker hittar du mängder av varianter på onigiri. Risbollarna kommer där i mängder av olika fyllningar, men också former. För det mesta hittar du dem som trekanter eller cirklar och precis som Frida säger i videon är de perfekta att packa med sig för en resa. Det går även lika bra att sno ihop en onigiri istället för en ostmacka om du känner för ett snabbt sushimellanmål. Grundreceptet för hur du gör hittar du här nedan, och i videon visar Frida steg för steg hur du gör.
 

INGREDIENSER

Onigiri

Sushiris (se recept och instruktioner här)
Rom, eller annan fyllning
Furikake
Nori

...

Gör så här

...

Riset: Plocka upp så mycket ris du vill använda och forma det till en boll.

...

Forma: Använd din tumme och gör en grop i risbollen. Gör den inte för stor, annars blir det svårt att omsluta fyllningen med riset.

...

Fyll: Placera rom eller annan valfri fyllningen i risbollen. Äggsallad, tonfiskröra eller grillad lax är andra vanliga fyllningar att testa.

...

Förslut: Arbeta in fyllningen till mitten av bollen och se till så att riset täcker hela utsidan.

...

Toppa: Rulla din onigiri i furikake, japansk riskrydda, eller rostade sesamfrön. Risbollens utsida ska vara helt täckt.

...

Njut: Linda in din färdiga onigiri i en bit nori och så är den klar att ätas. Ska den ätas senare kan du packa in den i plastfilm eller smörpapper.

RELATERade PRODUKTER

LIKNANDE LÄSNING