
Louise Johansson
Louise Johansson vann Sveriges mästerkock 2011 och Kockarnas kamp 2022 och är ensam om att ha segrat i båda tävlingarna. Förutom att driva företaget Taste by Louise har hon skrivit flera kokböcker, lagat mat i tv, arbetat som matstylist, utbildat sig till sommelier samt jobbat på finkrogar såsom Upperhouse och VRÅ i Göteborg. Hösten 2023 är hon aktuell som finalist i Årets Kock och det blir hennes tredje försök att ta hem den prestigefulla titeln.
Louises matlagning bygger på gröna råvaror i kombination med fisk, skaldjur och ost. Hennes devis är att maten ska vara enkel att tillaga, beredas på bra råvaror och – givetvis – smaka gott! Som ambassadör för Zassenhaus har hon alltid kryddkvarnarna nära till hands i köket och hon bjuder gärna på rätter med en välkryddad twist.
BARA EN VANLIG KVARN – TILLS DU PROVAT DEN
Zassenhaus är en av världens bästa kvarntillverkare. I Sverige är kryddkvarnarna populära både på restauranger och i hemmakök. En Zassenhauskvarn är bara en vanlig kvarn – tills du provat den. Det som verkligen utmärker kvarnen är känslan och den höga kvaliteten. Malverket är nästintill omöjligt att slita ut och kommer med hela 25 års garanti.
Läs mer

KRYDDA RÄTT RÄTT RÄTT
Att välja en krydda som passar till din maträtt är självklart viktigt – men det är också viktigt att välja rätt grovlek. Laga ett av Louises recept, så kommer du att märka skillnaden mellan finmalet och grovmalet.
Läs mer
5 SAKER DU KAN MALA MED DIN PEPPARKVARN
Begränsa dig inte till svartpeppar – det finns många fler kryddor som är goda att mala. Här är fem tips som förtjänar en plats i kryddkvarnen!
Läs mer
LAXCARPACCIO MED ROSÉPEPPAR & GRANATÄPPLE
Bjud på lax till förrätt! Här delar Louise med sig av receptet på sin bästa – och pepprigaste – carpaccio.
Läs mer