Tamago Sando – japansk äggsmörgås

Publicerad av: Lena Unger, 2025-06-04
Taggar:

Louise Johansson ger oss sin version av den japanska klassikern ”Tamago Sando”. Godare äggmacka får du leta efter! 

Finns det något som går upp mot en macka med ägg och kaviar? Svar: ja!  Louises japanska Tamago Sando. Det är en smörgås med fluffig äggfyllning och mjuka brödskivor, smaksatt med misomajonnäs och malen vitpeppar.

Perfekt till picknick, plockmat och brunch!

Ingredienser

Tamago Sando (4 portioner)

  • Ägg, kylskåpskalla
    4 st
  • Misomajonnäs
    1,5 dl
  • Vitpeppar, nymalen
    0,5 tsk
  • Salt
    0,5 tsk
  • Shokupanbröd
    8 skivor

Misomajonnäs

  • Äggula
    1 st
  • Ljus misopasta
    2 msk
  • Vatten
    1 msk
  • Risvinäger
    1 tsk
  • Honung
    0,5 tsk
  • Salt
    0,5 tsk
  • Neutral rapsolja
    1,5 dl

Gör så här

Misomajonnäs

  • Mixa äggula, miso, vatten, vinäger, honung och salt i en hög kanna med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget, tills det binder till en majonnäs.

Tamago Sando

  • Koka upp vatten i en kastrull. Sänk värmen och lägg i äggen försiktigt. Koka äggen i 10 minuter, häll av och kyl ner dem i kallt vatten.

  • Skala äggen och skär genom vitan tills du når in till äggulan. Separera gulan och vitan. Passera gulorna genom en sil. Hacka vitorna. Vänd ihop gulan och vitan. Mosa grovt tillsammans med misomajonnäs, peppar och salt.

  • Fördela äggröran på fyra brödskivor. Lägg resterande brödskivor ovanpå. Skär av kanterna på brödet och dela mackorna på hälften.

Relaterade produkter