![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Om%20oss/Ambassadorer/amb_global.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Sebastian Gibrand
Sebastian Gibrand är en riktig tävlingskock med meriter från flera professionella tävlingar. Han har varit ledare för Svenska Kocklandslaget, stått som segrare i Kockarnas kamp och representerat Sverige i den prestigefulla tävlingen Bocuse d’Or vid två tillfällen. Under alla sina gastronomiska bedrifter har Sebastian haft Globalkniven nära till hands. Till exempel var det med hjälp av Globals flexibla filékniv som han tog hem vinsten i Kockarnas kamp.
Sebastians kulinariska resa började i Skåne, närmare bestämt i barndomsstaden Helsingborg, där han först fick smak för kockyrket genom en praktik på Restaurang Gastro. Sedan dess har han minst sagt gjort sig ett namn i Sveriges restaurangvärld. Förutom att Sebastian har nått stora framgångar i tävlingssammanhang har han stått i köket på stjärnkrogarna Studio Frantzén och Oaxen Krog & Slip i Stockholm. 2019 fick han även äran att laga Nobelmiddagen.
Tidlösa Global
Den första Globalkniven designades i Japan år 1985. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en tidlös design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett av världens största och mest populära knivvarumärken.
Läs mer![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Brands/Global/global_brand_square.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2020/Gibrand%20Qtime/qtime_gibrand1.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
QUALITY TIME MED SEBASTIAN GIBRAND
Vi tar chansen att lära känna Sebastian lite bättre genom att besöka några av hans smultronställen i norra Skåne.
Läs mer![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2020/Knivguide/file_bloggmain.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
GIBRANDS KNIVGUIDE
Att välja rätt kniv för uppgiften kan vara knivigt. Sebastian har därför gjort en guide, där han går igenom några populära knivar och deras användningsområden.
Läs mer![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2020/Gibrandrecept/tarteflambee.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
TARTE FLAMBÉE MED POTATIS & LÖJROM
Tarte flambée är en fransk variant på pizza med krispig, ojäst botten. Testa Sebastians recept med läckra toppings som löjrom, kokt potatis och dill!
Läs mer