Pryltips till utflykten
![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2024/Plock/juli/Plock_juli_2024_blogg.jpg&Format=jpg&Compression=90&width=700&crop=0&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Juli är här – ut och njut av ledigheten! Vi tipsar om prylar och godsaker som förgyller picknicken.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Plock/juli/macka_wide.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Baguetter med örtpesto & coppa
Tips på recept till picknicken! Louise Johanssons goda baguetter är fyllda med hemgjord örtpesto, burrataost och lufttorkad coppa. Servera gärna tillsammans med färsk frukt.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/akvavitdrink/akvavitdrink_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Akvavitdrink - Never Say Meir
Bartendern Johannes Sæterbø bjuder på en läcker jordgubbsdrink med akvavit som bas. Det är en smakrik kombo som garanterat kommer att gå hem i stugorna!
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Maya/maya_shiraz_bloggthumb.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Mayas vinskola – Syrah/Shiraz
Gillar du kraftiga röda viner? Då kanske syrah, eller shiraz är något för dig! I det här avsnittet av vinskolan gör Maya Samuelsson ett djupdyk i det mörka vinet.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Linn Utbult/midsommar_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Midsommardröm
Med vackert dukade bord, blommor och mat i överflöd gör vi oss redo för sommarens största högtid: midsommar.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Plock/juni/grillrecept_sommarsallad_2.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Couscoussallad med melon & jordgubbar
Sommarens sallad till ALLT grillat har du här. Tillaga couscous på fem minuter och blanda med jordgubbar, cantaloupemelon och fetaost. Servera gärna med jalapeñodressing!
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Maya/maya_champagne_bloggmain2.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Mayas vinskola – Champagne
Vilken mat passar bäst till champagne och vilket glas är bäst till mingelbubblet? Detta, och mycket mer, går Maya Samuelsson igenom i sin champagneskola.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Plock/juni/Grillplock.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Tid för grillat
Äntligen grillsäsong! Rusta uteköket med bra redskap, lägg något gott på gallret och släng ihop en sallad medan du väntar på att grillen ska göra jobbet.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/smk24/smkk24_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Tess Medina – Sveriges Mästerkock 2024
Sveriges Mästerkock 2024 heter Tess Medina. Ta chansen att lära känna Tess bättre i vår vinnarintervju!
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/smk24/purjopaj.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Purjolökspaj med gruyère
Testa att laga Tess Medinas goda matpaj! Du kan själv välja vilka grönsaker du vill ha i, men just purjolök och gruyèreost är hennes bästa kombo.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Vildaskafferiet/vildaskafferiet_blogg1.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
I det vilda skafferiet
I naturen finns ett helt skafferi av vilda ingredienser att upptäcka. Följ med oss på växtvandring i Göteborgs utkanter tillsammans med kocken och naturentusiasten Simon Quartey.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Vildaskafferiet/vild_ciabatta_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Ciabatta med lättrökt röding & vilda örter
Lättrökt röding, gräddfil, rödlök och stenbitsrom möts i en ciabattamacka full av smak och texturer. Ett gott recepttips till utflykten!
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Plock/Maj/plock_maj_full_1.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Festliga maj
Letar du efter en Mors dag-present, bröllopsgåva eller examenspresent? Spana in våra stilsäkra pryltips!
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Plock/Maj/recept_tart.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Smördegstarte med mangold & getost
Frasig smördeg toppad med citronkräm, mangold i olika färger, hyvlad getost och basilikablad – hur gott låter inte det? Serveras som snittar eller smarrigt tillbehör!
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2020/Kylavin/kylavin_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Få rätt temperatur på vinet
Lär dig att temperera röda och vita viner – och snabbkyla bubbel! Vi tipsar om redskapen som ger dig en bättre vinupplevelse.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Turitorsk/turitorsk_blogg1.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Tur i torsk
I de mörka vattnen kring Reykjavik finns torsk – i en uppsjö. Vi testar lyckan ute till havs tillsammans med fem av Sveriges främsta kockprofiler.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2023/Krogskog/vildadrink_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Vilda drinkrecept
Från skog till krog – cocktailkreatören Bella Porcile hämtar både inspiration och ingredienser från naturen till sina drinkar.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Plock/April/sparris_blogg_1.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Rostad sparris med ramslök & hollandaise
Vårens smaker och färger på en tallrik! Proffskocken Louise Johansson ger oss receptet på en läcker förrätt med grön och vit sparris och hollandaisesås.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/äggrecept/egg_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Ägg på 3 sätt
Vad ska du göra med alla överblivna ägg i kylen? Vi tipsar om 3 goda och enkla äggrätter – perfekta att servera som lunch eller brunch!
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Mocktails/lime_basil_mocktail_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Mocktail - Mint & Basil Limeade
Den ultimata törstsläckaren! Här är ett recept på lemonad som görs av pressad lime och som smaksätts med färsk mynta och basilika.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Plock/April/april_plock_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Matglad vår
Späda sparrisskott, krispiga rädisor och vitlöksdoftande ramslök – äntligen är vårens primörer här. Gör dig redo för stordåd i köket!
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Pask/Paskdrinkar_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Påskdrinkar
Dags att ta fram drinkglasen – och bartendern i dig! Här är fem festliga drinkar som av olika anledningar passar extra bra just i påsk.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Pask/pask_2024.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Proffsig påskmeny
Skapa variation på påskbordet genom att bjuda på klassiker i ny tappning. Vi tipsar om en läcker trerättersmeny att laga i år.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2024/Paskdukning/paskduk1.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Påskdukning
Sätt guldkant på påskmiddagen! Rätt glas på rätt plats är snabbt fixat – och tar middagsupplevelsen till nya höjder.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=400&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2020/Sasskola/beurre_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Scanpans såsskola
Hur ska egentligen en god sås slås? Svaret – och sju smaskiga recept – hittar du Thomas Sjögrens såsskola.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips