Vårnyheter 2023

Nu är vårens nyheter här! Inspireras av bland annat knivar från Global och doftset från Pulltex.
Läs mer
Kocklandslagets tallriksmodell
I november 2022 tog Svenska Kocklandslaget silvermedalj i Culinary World Cup i Luxemburg. Resan dit var lång och kantad av mer än matlagning.
Läs mer
Nystart
Nytt år – då städas allt stök bort – både efter julen och det gångna året. Så ge dina slitvargar i köket en ny fräsch start på året, så håller de i många många fler.
Läs mer
Akvavitdrink - Meir Flip
Blanda vinterns enklaste och godaste drink med den trendiga ingrediensen – akvavit! Här i kombination med ägg, socker och lite muskotnöt.
Läs mer
Sommelierens julklappstips
Känner du dig stressad över julklapparna? Låt sommelieren Liora Levi hjälpa dig i ditt sökande efter den perfekta presenten.
Läs mer
Tomtetid & nyårsyra
Nu är december i full gång med tomtar och julstök – som till sist mynnar ut i en sprakande nyårsfest!
Läs mer
Prylar för vinälskaren
Vintillbehören hamnar ofta i skymundan – trots att de speler en stor roll när det gäller att optimera vinupplevelsen. Låt oss därför hylla några favoriter!
Läs mer
Chirashi sushi – Bento style
I vår sushiskola visar Frida Ronge hur du gör hennes Chirashi sushi – Bento style. Snabbt, enkelt och magiskt gott!
Läs mer
Tommys klassiska pannkaka
Lär dig laga perfekta pannkakor av pannkaksmästaren Tommy Myllymäki.
Läs mer
Riedel & Dom Pérignon
Genom ett kreativt samarbete har Riedel och Dom Pérignon tagit fram ett glas – specifikt för den exklusiva champagnen.
Läs mer
Börja ladda inför jul
November är månaden då vi får lov att starta julförberedelserna – så smått.
Läs mer
Nordisk sushibowl med räkor och sojamarinerade ägg
I vår sushiskola med Frida Ronge går hon igenom hur du lagar en Nordisk sushibowl med räkor och sojamarinerade ägg – så enkelt och gott!
Läs mer
En djupdykning i akvavit
Nordens trendigaste sprit? Akvavit! Vi träffar de norska akvavitexperterna Atle Minothi, Lars Ole Ørjasæter och Ivan Abrahamsen på cocktailbaren Svanen i centrala Oslo.
Läs mer
Skötselråd - Stek- och kokkärl
Temperaturer, diskning och torkning – vad gäller? Här hittar du samlade skötselråd för rostfria kokkärl och non-stick-pannor.
Läs mer
Klassisk fransk omelett
Testa Thomas Sjögrens franska omelett med snabbstekt babyspenat och silverlök. En vinnare till helgfrukosten eller brunchen!
Läs mer
Sushibowl – Chirashi Sushi
I den här delen av vår sushiskola med Frida Ronge visar hon hur du lagar Chirashi Sushi.
Läs mer
Prylar till höstköket
Nu är hösten här! Ladda upp inför oktobers mysiga middagar med våra pryltips.
Läs mer
Liora testar Veloce
Tunn, tunnare – tunnast? Norska vinexperten Liora Levi har testat Riedels serie Veloce.
Läs mer
Tre tecken på dåligt vin
På smaken, doften eller färgen – hur märker du egentligen om ditt vin är dåligt? Lär dig identifiera vanliga vindefekter.
Läs mer
Hemmagjorda snacks
Krispiga rödbetschips, söta äppelskivor eller popcorn med bbq-smak? Testa att göra dina egna snacks till fredagsmyset!
Läs mer
Mustig höstgryta med kantareller
Välkomna höstmyset med denna portmarinerade höstgryta med kantareller. Mästerkocken Louise Johansson är hjärtat bakom receptet.
Läs mer
Matcha mat och vin
Lär dig kombinera mat och vin! Vi tipsar om läckra rätter att para ihop med några av våra mest populära druvsorter och vinstilar.
Läs mer
Säsong för zucchini
Zoodles, sticks eller ratatouille? Vi tipsar om våra bästa recept på zucchini!
Läs mer
Mästerliga september
Hemmakock eller Årets Kock – varför välja? Med våra proffsiga pryltips förfinar du tekniken i höstköket.
Läs mer
Pasta med jordärtskocka och ostronskivling
En himmelskt god pasta med krämig jordärtskocka, läckert svampfräs och färska kryddor. Toppas med tryffelolja!
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips