Restfest – Laxtoast med crème fraiche

Rädda resterna! Med lite fantasi kan överbliven mat bli till en helt ny måltid. Testa Thomas Sjögrens läckra recept.
Läs mer
Tarte flambée med potatis & löjrom
Tarte flambée är en fransk variant på pizza. Testa Sebastian Gibrands recept med läckra toppings som löjrom, kokt potatis och dill.
Läs mer
Louises pepparkakor
Mästerkocken Louise Johansson bjuder på pepparkakor med brynt smör i degen och fast kristyr på toppen. Lika goda som vackra!
Läs mer
Pasta med kyckling & saffranssås
Julens smaker och färger i en pastarätt! Här är ett recept som passar perfekt som middag mitt i veckan i december.
Läs mer
Ramenskola – Shoyu ramen med krispigt sidfläsk
I Japan finns det lika många ramenrecept som det finns invånare. Här är ett lyxigt recept med färska nudlar, krispigt sidfläsk och rykande het buljong.
Läs mer
Ramenskola – Tantanmen ramen med het kyckling & pak choi
Hemlagad ramen är kärlek i en skål. Det som är speciellt med just tantanmen ramen är den gräddvita buljongen med sötstark smak.
Läs mer
Stekpannebröd med saffran
Lyxa till adventsmorgonen med nygräddade stekpannebröd med saffran – ljuvligt goda med smör och ost!
Läs mer
Ramenskola – Vegansk ramen med miso & shiitakesvamp
Snabbmat? Nej, här snackar vi riktig ramen som är tillagad från grunden. I det här receptet kombinerar vi en smakrik buljong med krispiga toppings.
Läs mer
Råbiff med tartarsås & shoestring fries
Lär dig laga råbiff som proffskocken Sebastian Gibrand! Här är hans enkla och lyxiga recept. Kanske en förrätt till nästa middagsbjudning?
Läs mer
Japansk currygryta med kyckling
Indisk och thailändsk curry har du förmodligen smakat – men japansk? Testa vårt recept med en härlig sötma från karamelliserad lök, rivet äpple och morötter.
Läs mer
Tempurafriterad clarias
En råvara som är relativt ny i Sverige är den klimatsmarta malfisken clarias. Testa att laga Filip Poons tempurafriterade variant med grön koriandermajonnäs.
Läs mer
Scanpans såsskola – Gräddsås
Vad vore väl en tallrik med köttbullar, potatis och lingon utan gräddsås? Lär dig proffskocken Thomas Sjögrens teknik för att göra din egen!
Läs mer
Birria tacos
Birria är en traditionell mexikansk chiligryta. I det här receptet serveras chilin i ostfyllda tortillas och doppas i såsen från grytan. Godare fredagstacos är svårt att få till!
Läs mer
Krämig kantarellpasta
Pasta är en favorit hos många – även hos proffskockarna. Här är en härlig pastarätt med kantareller signerad Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020.
Läs mer
Rostad blomkål med romescosås
Pensla, krydda, lägg i en roaster – sedan skjuts in i ugnen. Att rosta blomkål är otroligt enkelt och gott. Testa vårt medelhavsdoftande recept!
Läs mer
Jianbing – kinesisk pannkaka
Bli en trendsättare och laga Jianbing! Här bjuder matbloggaren Gustav Johansson på sitt recept på denna kinesiska pannkaka. Fräscht, veganskt – och garanterat Jävligt Gott.
Läs mer
Toast med kantareller & löjrom
Låt kantarellerna leva upp till sin status som skogens guld. På den här toasten får svampen sällskap av läcker löjrom, crème fraiche och dill.
Läs mer
Fläderkapris
Testa att lägga in en annorlunda variant på kapris som du kan använda till rätter som schnitzel, pasta eller potatissallad.
Läs mer
Romtopf - Inlagda plommon
Har du mogna plommon i trädgården? Ta vara på dem genom att lägga in dem i en lag med vanilj och rom!
Läs mer
Björnbärssylt med mynta och lime
Ta vara på de solmogna björnbären genom att koka en fräsch sylt med mynta och citron. Perfekt på egen hand eller att baka med!
Läs mer
Äppelchutney med kanel och chili
Att servera indiska rätter med chutney är lika viktigt som ris, naan eller raita. Testa att laga din egen med äpplen, chili och kanel.
Läs mer
Confit Byaldi – Sagolik Ratatouille
Filip Poon visar hur du lagar en elegant version av den klassiska franska rätten ratatouille med bland annat zucchini, aubergine och tomater.
Läs mer
Rabarbergaletter med kardemumma
Galetter är franska pajer som här fått sig en somrig svensk twist i form av rabarber och kardemumma. De blir den perfekta portionsefterrätten!
Läs mer
Flädersaft
Flädersaft kräver låg insats för stora resultat. Koncentratet går dessutom att använda till mycket mer än bara saft!
Läs mer
Flädersorbet med Prosecco
Smaksätt sommarens glass med fläder! Servera med färska jordgubbar och Prosecco för en extra lyxig efterrätt.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips