Blogg
Global Z – framtidens kökskniv
Ökad slitstyrka, bättre hållbarhet och friktionsfri skärning. Möt den nya kockkniven Global Z!
Publicerad av Lena Unger 2025-11-01
Höstdukning
Låt höstens vackra färgskala flytta in – tillsammans med eleganta glas från Riedel. Tillsammans skapar de magi för både dryck och stämning.
Publicerad av Åsa Hendberg 2025-10-17
Meet the family
Global Classic, Global Sai och Global Z. Vad är egentligen skillnaden mellan Globals olika serier? Här är egenskaperna som får knivarna att sticka ut.
Publicerad av Lena Unger 2025-10-15
Äppelpaj i glas
"Änglamat", "tilslørte bondepiker" eller "bondepige med slør" – testa en modern tolkning av en skandinavisk klassiker!
Publicerad av Lena Unger 2025-10-14
Duka med Scanpan Maitre D’
Scanpan Maitre D’ är tillverkad i rostfritt stål och har en beläggning av högkvalitativ koppar. En serie för dig som både vill ha funktion och skönhet i köket.
Publicerad av Åsa Hendberg 2025-10-14
Jordärtskockssoppa med chips & hackad gräslök
Tillsammans med krispiga chips och frisk gräslök bjuder den här skålen på en riktig smakupplevelse. Perfekt att servera när du har gäster!
Publicerad av Lena Unger 2025-10-13
Pumpa- & sötpotatissoppa med miso
En soppa som piggar upp i höstmörkret – både med smak och färg! Denna härliga kombination av pumpa och miso är något som bara måste upplevas.
Publicerad av Lena Unger 2025-10-01
Temaki – sushi-tacos
Tycker du att hemgjord sushi verkar krångligt? Temaki, eller sushi-tacos, är en lättsam variant av sushi som passar utmärkt att servera till familj eller vänner.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-18
Pocherad röding med gulbetor, brynt smör-hollandaise & sotad grönkål
Bjud på röding à la Thomas Sjögren! Hans bästa knep är att koka in fisken i en smakrik lag på vitt vin och kryddor.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-18
En fisk, två kockar
Röding till middag, någon? Här delar proffskockarna Thomas Sjögren och Frida Ronge med sig av två inspirerande och helt olika rödingrecept.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-18
Vin till vilt
Magert, mört eller mustigt? Viltkött kommer i många skepnader och att välja vin till kan vara svårt. Vi ger dig våra bästa tips och recept!
Publicerad av Lena Unger 2025-09-17
Så väljer du rätt stekpanna
Rostfri, belagd eller kolstål – vilken stekpanna väljer du? Stjärnkocken Gustav Leonhardt hjälper dig att välja rätt.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-09-16
Global – Knivhantverk från Yoshikin
Det är inte för inte som Global är ett av världens populäraste knivmärken. I varje Globalkniv förenas ett unikt stål med en uråldrig, japansk hantverkstradition.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-09-16
Tomatmacka med vildand
Ett av proffskocken Gustav Leonhardts favoritrecept! En lyxig men enkel macka där saftig vildand möter solmogna tomater och krämig burrata.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-09-15
Bondomelett
Ny helgfavorit? En fluffig bondomelett fylld med smält herrgårdsost och persilja. Bakom receptet står proffskocken Gustav Leonhardt.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-09-15
Pannkaka med flamberad ananas
Klassiska pannkakor – med en tropisk twist. Gör som Gustav Leonhardt och toppa pannkakorna med karamelliserad ananas, flamberade i rom.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-09-15
Proffskockens helgmat – 3 goda recept
Slå på stort i helgen och laga ett recept av stjärnkocken Gustav Leonhardt! Välj mellan en ostfylld omelett, en lyxig macka och en oväntad twist på pannkakor.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-15
En djupdykning i japanskt vin
Upptäck en värld av japanskt vin! Vi presenterar tre populära druvor tillsammans med glas-, recepttips och omdömen från Maya Samuelsson.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-12
Så fungerar Pulltex AntiOx
Dags att sluta slösa med vin och börja njuta av varje vinflaska fullt ut – från första till sista droppen. Pulltex AntiOx är en lifesaver för öppnade flaskor!
Publicerad av Lena Unger 2025-09-10
Rätt temperatur på vinet
Lär dig att temperera röda och vita viner – och snabbkyla bubbel! Vi tipsar om redskapen som ger dig en bättre vinupplevelse.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-10
Stekt kummel med brynt smör & ångade grönsaker
Smörigt, nötigt, friskt och krispigt! Den norska kocken Ole Martin Alfsen bjuder på ett fiskrecept som kommer att plocka stilpoäng hos middagsgästerna.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-09
Spröd kyckling med syrlig sirapssås & panzanellasallad
Ett nytt kycklingrecept att älska! Här serverar norska kocken Ole Martin Alfsen sprödstekt lårfilé, perfekt balanserad med syrlig sås och krispig sallad.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-09
Entrecôte med pepprig murkelsås & sauterade bönor
När entrecôte tillagas på rätt sätt blir köttet otroligt mört och smakrikt. Inspireras av Ole Martins Alfsens recept och stektips.
Publicerad av Lena Unger 2025-09-09
Globals 10 populäraste knivar
På jakt efter en ny kökskniv? Inspireras av vår topplista! Här har vi samlat tio av Globals mest sålda knivmodeller.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-08-21
Bunmeis knivguide
A slice of tradition. A taste of the future. Lär dig mer om knivmärket Bunmei och alla skarpa modeller i samlingen.
Publicerad av Lena Unger 2025-08-21
Kryddsotad röding med rabarberponzu & fänkål
Imponera på middagsgästerna med Albin Edbergs kryddsotade röding. En perfekt mix av Japan och Skandinavien!
Publicerad av Lena Unger 2025-08-20
Piggvar med kombusmörsås, grön sparris & ramslök
Laga ett recept av Albin Edberg! Kombinationen av krispig fisk, fräscha vårgrönsaker och en smakfull smörsås gör den här rätten till en riktig fullpoängare.
Publicerad av Lena Unger 2025-08-20
Chirashi sushi med eldad fjällröding & furikake
Laga Louise Johanssons sushi bowl! Det här är en av hennes favoriter från Japan och en rätt som går utmärkt att variera med svenska råvaror.
Publicerad av Lena Unger 2025-08-20
Tamago Sando – japansk äggsmörgås
Godare äggmacka får du leta efter! Louise Johansson serverar en läcker, japansk smörgås med fluffig äggfyllning och mjuka brödskivor.
Publicerad av Lena Unger 2025-08-20
Mousse på vit choklad & matcha
Missa inte Rebecca Siris läckert gröna mousse på vit choklad! En perfekt kombination av japanska och skandinaviska smaker.
Publicerad av Lena Unger 2025-08-20
Samuel Groves – Kökets kronjuveler
Nu välkomnar vi Samuel Groves in i sortimentet! Ett brittiskt varumärke med över 200 års erfarenhet av att skapa köksredskap i världsklass.
Publicerad av Lena Unger 2025-08-19
Höstnyheter 2025
Äntligen nyhetslansering! I höst gläds vi åt två nya varumärken, fler serier från Scanpan och Yaxell samt nya favoriter från Global, Riedel och Zassenhaus.
Publicerad av Lena Unger 2025-08-19
Höstens trender från Riedel
I höst gör vi plats för det nya! Sätt färg på dukningen med Riedels exklusiva karaffer och snygga tumblerglas.
Publicerad av Lena Unger 2025-08-19
Glasguide – Så väljer du vinglas
I vilket glas gör sig vinet egentligen bäst? Vi har satt ihop en liten guide till dig som vill få bättre glaskoll.
Publicerad av Lena Unger 2025-08-19
Triss i Spritz
En klassisk Aperol Spritz är alltid rätt, men varför inte prova något nytt? Från citrusfrisk Limoncello till blommig Umeshu och bärig Sarti Rosa – här är tre friska spritz-recept att testa!
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-07-02
3 somriga fruktsallader
Vilken blir din nya favorit? Upptäck våra tre sommarsallader – lika goda till lunch som till en strandpicknick eller grillbuffé.
Publicerad av Lena Unger 2025-07-01
5 vinpersonligheter i sommar
Franska vingårdar, aperol spritz vid havet eller alpvandring med riesling? Sommaren smakar olika för alla – och det gör vinet också. Här guidar vi dig till det perfekta vinglaset från Riedels O-serie,...
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-06-30
Grillad sparris med keso, ärtor & trädgårdsblommor
En smak av sommaren! Denna vackra grilltallrik passar perfekt som förrätt eller lättare lunch.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-06
Grillad kalventrecôte med potatis & chimichurri
Ta nästa steg vid grillen! Här är ett recept garanterat imponerar – både på gästerna och smaklökarna.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-06
Grillade jordgubbar med brända hallon & vaniljcrème
Upptäck en ny dimension av bär! Denna sommardessert bjuder på en ljuvlig kombination av sött, syrligt och rökigt.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-04
Stjärnkonditorn Rebecca Siri
Rebecca Siri gör sällan något halvhjärtat – vare sig det gäller en dessert på Michelinnivå eller en enkel örtplockning i sommarstugan. Lär känna stjärnskottet på Søllerød Kro.
Publicerad av Lena Unger 2025-06-04
Midsommardröm
Med vackert dukade bord, blommor och mat i överflöd gör vi oss redo för sommarens största högtid: midsommar.
Publicerad av Åsa Hendberg 2025-06-02
Matilda Klarqvist – Sveriges Mästerkock 2025
Hon kallas "Queen Green". Vi har träffat vinnaren av Sveriges mästerkock 2025 – Matilda Klarqvist!
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-06-01
Butter board
Glöm ostbrickan, charkbrickan och andra plockfat – den här trendiga smörbrickan kommer att ta dina bjudningar till en helt ny nivå!
Publicerad av Lena Unger 2025-05-26
Paj med vaniljkräm & äppelrosor
En dessert med det där lilla extra? Bjud på en elegant paj med vaniljkräm och vackra äppelrosor på toppen.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-05-26
Garden party
Trädgårdsfest på gång? Med bubblande drycker och en dukning som fångar känslan av sommar blir festen något att minnas.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-05-23
Sommarens bubblare
Visst är det något särskilt med ett glas bubbel i sommarsolen? Vi tipsar om rätt glas till sommarens sprudlande drycker!
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-05-09
Tips till presentbordet
Bröllop, examen eller studentmottagning? Vi tipsar om 6 stilsäkra gåvor att lägga på presentbordet.
Publicerad av Lena Unger 2025-05-01
Lekfull matlagning
Tänk på formen. Och låt det du serverar se lika snyggt ut som det smakar! Här är tre kreativa knep för en inbjudande och lekfull presentation.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-04-22
Tips till påskbordet
Skippa smörgåsbordet och satsa på smörrebröd! Vi tipsar om hur du bäst lyckas med påskfirandet.
Publicerad av Lena Unger 2025-04-01
Smörrebröd på 3 sätt
Smörrebröd är en dansk klassiker som sällan gör någon besviken. Här tipsar vi om tre våriga varianter med färsk lax, krämig räkröra och rustik potatis.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-03-31
Populära spritsorter i världen
Hur bra koll har du på världens spritsorter? Vi guidar dig genom några av de mest populära och utforskar vad som gör dem unika.
Publicerad av Nellie Karlsson 2025-03-27
Årets rätt 2025 – Lammtaco ”Barbacoa”
En rätt att samlas kring! Bjud på Årets Kock-vinnaren Michael Anderssons tacos med långbakat lammkött och kryddor från hela världen.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-25
Gyoza med fläskfärs & chilidippsås
Fredagsmys 2.0! Krispiga, färsfyllda gyozas med en krämig spetskålssallad och en sojasås med gochujang.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-25
Gibrands knivguide
Att välja rätt kniv för uppgiften är viktigt för en kock, men kan ibland kännas knivigt? Sebastian Gibrand lär dig om de vanligaste knivmodellerna.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-11
Mayas vinskola – Sauvignon Blanc
Har du en flaska sauvignon blanc hemma? Gör vinet rättvisa och servera det i ett passande glas – tillsammans med passande mat.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-10
Drinktips - Messy Martini
Vårt bästa recept för att komma i feststämning? Bjud på en Messy Martini med Baileys, vodka och massor av kolasås. Slurp så gott!
Publicerad av Lena Unger 2025-03-07
Färgstarkt fredagsmys
Sätt smak på middagarna i mars! Vi tipsar om recept och redskap för en lyckad tacokväll.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-03
Drinktips - Spicy Margarita
Servera en Spicy Margarita! Lika syrlig och uppfriskande som den klassiska drinken – men med en rejäl jalapeño-kick.
Publicerad av Lena Unger 2025-03-01