Sur haj & glada kockar

Vulkaniska vyer – och menyer? Tillsammans med några av Sveriges främsta kockar tog vi oss över norra Atlanten för en gastronomisk inspirationsresa.
Läs mer
Hållbart från havet
Från de lokalt fångade ostronen till inredningen och ledarskapet. På Vrå har Sofia B Olsson skapat ett universum som genomsyras av hållbarhet – en vision hon vill sprida till hela restaurangbranschen.
Läs mer
Sundqvist möter Sveriges Mästerkock 2022
Sveriges Mästerkock 2022 heter Adam Thulin. Här bjuder vi både på en vinnarintervju och ett recept från hans nya kokbok.
Läs mer
Glass i stora lass
Trenden med hantverksglass har kommit till Sverige för att stanna. Vi gör en rundresa i landet och besöker några av Sveriges bästa glassbarer.
Läs mer
Ai bakar kawaii
Ai Ventura var först med att introducera japanska bakverk i Sverige. Nu tar hon nästa steg – och låter oss smaka på sötsaker från hela Östasien.
Läs mer
5 snabba med Seb Pettersson
En sockerbagare i staden, tillika stjärnkonditor på taket! Vi har ställt fem snabba frågor till Sebastian Pettersson.
Läs mer
Kock på TikTok
Kock, på TikTok? Vi har besökt TikTok-stjärnan Astrid Nordin – en av Sveriges största matkreatörer på sociala medier.
Läs mer
Där pepparn växer
Blir köttbullar godare tillsammans med chilisås? Javisst. I alla fall om du frågar Sakura Holmqvist. Sakura är kvinnan bakom Sveriges största chiliodling.
Läs mer
Florencia on fire
Hon har meriter från stjärnkrogar i Sverige och utomlands. Hösten 2020 rörde hon om i grytan i Kockarnas kamp. Vi lär känna proffskocken Florencia Abella.
Läs mer
Mannen som brinner för is
Det började med en liten ismaskin för hemmabruk. Idag levererar Sebastian Solstad Törnell is till barer runt om i hela Sverige. Häng med oss på ett besök i Sebastians isfabrik!
Läs mer
Sundqvist möter Sveriges Mästerkock 2021
Sveriges Mästerkock 2021 heter Christin Kashou. Här bjuder vi både på en vinnarintervju och ett recept från hennes nya kokbok.
Läs mer
Frida i sitt rätta element
Ute är det nya inne – i alla fall när det gäller matlagning. Men vilket är det bästa utflyktsreceptet och vad bör finnas i packningen? Proffskocken Frida Ronge har svaret.
Läs mer
Filip fixar framtidsmat
Idag är det stekhett med mat på YouTube. Men för Filip Poon har det varit det länge. Det var på YouTube som hans intresse för matlagning först väcktes.
Läs mer
Kockarna runt runda bordet
Restriktioner, varsel och uteblivna gäster – coronapandemin har kastat om spelplanen för Sveriges restaurangbransch. Tre av våra ambassadörer berättar om hur de har drabbats.
Läs mer
Många järn i elden hos Mugwort
Från en grill i trädgården till SM- och EM-guld i BBQ-sås. Mugwort BBQ-shack har en krokig historia, som får mängder med grillintresserade att vallfärda till ett industriområde i Gråbo utanför Göteborg.
Läs mer
Sundqvist möter Sveriges Mästerkock 2020
Från speltestare i Madrid till guldmedalj i Sveriges Mästerkock. Vi har träffat Sofia Henriksson!
Läs mer
Ett hållbart samarbete
Paul Svensson och Tareq Taylors vision om en kombinerad restaurang och lanthandel med fokus på hållbar konsumtion och närodlade råvaror har blivit verklighet i Paul Taylor Lanthandel.
Läs mer
Quality time med Sebastian Gibrand
Sveriges representant i Bocuse d’Or, Nobelkock och vinnare av Kockarnas kamp 2019. Möt Sebastian Gibrand – Globals nya ambassadör.
Läs mer
Fusion eller confusion?
De flesta förknippar nog Erik Videgård med smaker från Japan och Kina. På sin nya krog har han även blandat in Peru i mixen.
Läs mer
Filip är ambassadör för Benriner
Ni känner säkert igen honom från TV-rutan? Benriners nya ambassadör Filip Poon slog igenom i Sveriges Mästerkock 2015.
Läs mer
Japanska bakverk
Hon drömmer om att japanska bakverk ska få en naturlig plats på svenska fikabord. Vi har träffat den japanska konditorn Ai Ventura.
Läs mer
Pretentiösa pizzabagare
Pizzan har nu tagit klivet in på finkrogarna. Ambassadörerna Lisa Lemke, Thomas Sjögren och Jens Dolk är några av dem valt att sadla om till pizzabagare.
Läs mer
Sveriges Mästerkock 2019 bytte hammaren mot kockkniv
Sveriges mästerkock 2019 heter Gabriel Jansson. Vi mötte honom för att prata knivar, stekpannor och andra redskap som en mästerkock kan behöva.
Läs mer
No thyme to waste
Utgången mjölk, fläckig frukt och spruckna tomater. Grunden till en avsmakningsmeny? Ja, i alla fall om du frågar kocken Paul Svensson.
Läs mer
Kock – ett framtidsyrke
Trots ett ökat intresse för matlagning har Sveriges restaurangutbildningar svårt att fylla sina platser. Varför är det egentligen så?
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips