träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Karaff Amadeo Moonlight Ltd

Art. Nr: R-1756/23-M

Glaskaraff från Riedels munblåsta serie.

Läs mer

Lagerstatus: Tillfälligt slut

Pris: 8 999 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här

Varan är slut på lager - vänligen kontakta oss för mer information

DELA:

Moonlight är en limiterad version av Amadeo med en vacker rand av blått glas som sträcker sig längs karaffens insida. Totalt tillverkas 500 stycken och alla är numrerade. Det intygas med certifikat som medföljer.

Amadeo lanserades i samband med Riedels 250-årsjubileum år 2006 och är en av Riedels klassiska karaffer. Karaffen har en unik design som påminner om en harpa, där det smala partiet fungerar som hällpip.


KARAFF MUNBLÅST

De flesta viner, både vita och röda, mår gott av en nypa luft innan de ska drickas. Här räcker det inte bara att dra korken ur flaskan. För att luftningen ska ge någon effekt måste vinet dekanteras, det vill säga hällas över i en karaff. Unga och äldre viner dekanteras av olika anledningar. Unga viner behöver komma i kontakt med syre för att utvecklas. Äldre viner dekanteras istället för att vinet ska skiljas från bottensatsen som bildas under lagringen. 

Riedels munblåsta karaffer tillverkas av skickliga yrkesmän i Tyrolen i Österrike. Deras noggrannhet och expertis inom glasblåsning garanterar att karafferna uppfyller Riedels höga standard. Varje karaff är ett unikt hantverk.  
 

Så dekanterar duAtt dekantera eller lufta vin med en karaff är ett enkelt steg som gör att du får ut maximalt med smak och arom från din flaska. Så varför hoppa över det? Lär dig tipsen som gör dig till ett proffs på dekantering från Emma Ziemann, svensk mästare i sommellerie 2018. 

Om Riedel

Ett bra vinglas har en kupa som lockar fram druvans bästa egenskaper och skapar harmoni mellan utseende, doft och smak. Riedel har arbetat med att ta fram druvspecifika vinglas i nära 50 års tid och är idag helt marknadsledande på området. För sommelierer och vinkännare världen över är Riedelglasen ett måste.


 

Riedel
Karaff - handgjord
Glas
35 cm
150 cl  m³

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer