Lagerstatus: Finns i lager
En belagd stekpanna med höga kanter. Bistropannan är en mångsidig panna som du kan använda till att steka såväl som till att koka och sautera. Non-stick-beläggningen hindrar råvarorna från att bränna fast i botten och gör samtidigt att pannan är lätt att diska.
TechnIQ
Scanpan TechnIQ är resultatet av ett unikt samarbete med professionella kockar. Stek- och kokkärlen är designade efter kockarnas preferenser och tuffa krav. De är extremt tåliga, ger ett perfekt stekresultat och är otroligt enkla att hålla rena. Alla kärl tillverkas lokalt i Danmark och har en grund som består av återvunnet aluminium.
TechnIQ är belagd med Stratanium+, precis som den testvinnande serien CS+. Det anses vara marknadens tuffaste non-stick-beläggning. Den har en grov textur som påminner om ytan på en gjutjärnspanna. TechnIQ är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.
Scanpans såsskola
Klassiska såser kan verka komplicerade, men när du lyckas kommer de att ta dina rätter till nästa nivå. Lär dig sätta teknikerna som ett proffs i vår såsskola tillsammans med Thomas Sjögren, Årets Kock 2015. Han tar dig igenom folkkära recept som gräddsås, bearnaise och rödvinssås.
SE ALLA AVSNITTEN
Om ScanpanScanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. Företaget ligger alltid i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande produkter. Stekpannorna har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning. Scanpan är en stekare i världsklass, helt enkelt! |
Garantivillkor
Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Belagda kokkärl
Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.
• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.
• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.
• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten.
• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.
• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.
• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.
Induktion
• En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.