En Global 35-åring
![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=800&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2019/Global35/global35_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Globalkniven är rotad i japansk knivhistoria, testad av proffs i decennier och är den självklara språngbrädan till medveten matlagning. I år fyller Global trettiofem sylvassa år — ett jubileum som självfallet måste firas ordentligt.
Året är 1985 och designern Komin Yamada har fått i uppdrag att ta fram en helt ny japansk kockkniv. Resultatet blir enkelstålskniven Global — en kniv som med sin unika design och extremt vassa egg snabbt letar sig in i restaurangkök världen över. Idag, trettiofem år senare, kan Global stolt titulera sig som en av världens bästa knivtillverkare. För att fira världens vassaste 35-åring lanseras nu inte en utan två nya, exklusiva jubileumsprodukter.
Hipp, hipp, hurra!
![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2019/Global35/global35_singlepush.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Jubileumskniv
Med pompa och med stål – den här exklusiva jubileumskniven är framtagen särskilt inför Globals 35-års firande. Kniven är en santokukniv (13 cm) och finns endast i begränsad utgåva.
Jubileumsset
Jubileumskniven säljs inte enbart separat utan ingår även i ett festligt jubileumsset. Här får den sällskap av en olivslipad kockkniv (19 cm) samt en skalkniv (9 cm).
![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2019/Global35/global35_setpush.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Liknande läsning
![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2018/Mr Global/mrglobal_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Historien om Mr. Global
Ta del av denna slipade japans spännande historia i dokumentären Mr. Global, The Story of Mino Tsuchida.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2019/Globalskotsel/skotsel_disk.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Skötselråd för Globalknivar
En fabriksny Globalkniv är extremt vass. Men för att din kniv ska fortsätta prestera på samma nivå finns det några saker att tänka på.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2017/Globals knivskola/oxfile_thumb.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Globals knivskola: Stycka oxfilé
I Globals knivskola lär Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, dig att putsa filén ren från fett och hinnor samt vad du bör tänka på när du portionerar köttet.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips