Det våras för sparris! Vi tipsar om recept och redskap med vårens primörer i fokus.
April är här och primörerna spirar i grönsaksdisken. Späda sparrisskott, krispiga rädisor och vitlöksdoftande ramslök – vårens första grönsaker är alltid lika efterlängtade. Plötsligt vaknar smaklökarna till liv igen och vi är redo för nya stordåd i köket!
Rusta dig för vårens matlagning!
PRYLTIPS
Roaster
I Scanpans smarta roasters tillagar du dina primörer på nolltid. Välj själv om du vill ställa formen på spisen eller i ugnen – båda fungerar lika bra.
Se produkttips
Skärbräda
Gröna råvaror kräver en grön skärbräda! Vad sägs om Globals bräda i sockerrör? Den är tålig, lätt att hålla ren och 100 procent återvinningsbar.
Se produkttips
Kökskniv
Sugen på en ny kökskniv? Kiritsuken från Yaxell Zen fungerar till de allra flesta råvaror. Det är dessutom en riktigt kaxig modell att hänga upp på knivlisten.
SE PRODUKTTIPS
Vinkylare
Primörer och rosé hör ihop – det är sedan gammalt. Varför inte korka upp en flaska medan du lagar mat? Pulltex vinkylare håller drycken sval medan du smuttar.
Se produkttips
Kryddkvarn
Glöm inte kryddningen! Lite nymalen peppar ger sparrisen ett lyft. Zassenhaus kvarnar kan du även använda till andra kryddor, som exempelvis chili.
SE RECEPTTIPS
SE PRODUKTTIPS
Mandolin
Vill du ta nästa steg i köket? Investera i en mandolin! Med den kan du få till perfekt tunna skivor av dina primörer – och imponera på middagsgästerna.
Se produkttips