Salthalstrad torsk med hollandaisesås
![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=800&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2015/Halstrad%20torsk/andreas_torsk.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Välkomna våren med salthalstrad torsk med råstekt vårlök, hollandaisesås och dillpotatis.
Här bjuder Andreas Hedlund, Årets Kock 2002, på ett härligt vårinspirerat recept.
Ingredienser
4 portioner
4 bitar torskrygg med skinn á 150 g
9 dl vatten
1 dl salt
8 vårlökar
600 g liten delikatesspotatis
olivolja
2 msk grovhackad dill
3 äggulor
1 msk grädde
200 g skirat smör
pressad citron
2 dl vatten
Gör så här
Blanda vattnet och nästan allt salt, rör med en visp tills det helt har löst sig. Lägg i torskbitarna i fem minuter, ta upp och torka av. Sätt en tjockbottnad stekpanna på spisen, låt den bli ordentligt het. Lägg i resten av saltet och sedan torskbitarna med skinnet nedåt. Halstra tills de är vackra, flytta sedan över till en oljad plåt, skinnet nu uppåt och baka klart i ugn till 42° i centrum på 90° i ugnen.
Dela ner löken i tre delar, stek i het panna i olivolja, salta. Koka potatisen, häll över en matsked olivolja och vänd ner dillen.
Omnämnda produkter
Liknande läsning
![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2018/Franskrecept/Tryffelmajo.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Lyxig tryffelmajonnäs
Tryffelmajonnäs är ett lyxigt tillbehör som passar till såväl råa grönsaker som stekt kött och hummer. Bakom receptet står Nobelkocken Andreas Hedlund.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2013/Eggsben/benedict.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Eggs Benedict
Lär dig att laga brunchklassikern Eggs Benedict. Vi bjuder på Nobelkocken Andreas Hedlunds grymma recept.
Läs mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2015/Sparris/andreas_sparris.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Pocherat ägg med sparris och parmesan
Denna härliga rätt passar perfekt till vårens alla festmiddagar. Bakom receptet står ingen mindre än Nobelkocken Andreas Hedlund.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips