Lagerstatus: Tillfälligt slut
Varan är slut på lager - vänligen kontakta oss för mer information
En roaster från Samuel Groves är din bästa vän i köket. Användningsområdena är många. Du kan exempelvis använda den till gratänger, lasagne, bröd, rostade rotfrukter, stek eller laxsida. Roastern är avsedd för matlagning i ugn och fungerar ej på induktionshäll. Mått (inklusive handtag): 46,5 x 24 x 10,5 cm.
Classic Stainless Steel
Samuel Groves rostfria kärl har en snygg, borstad finish. Kärlen är lätta att hålla rena och tål till och med att diskas i maskin. Roastern skiljer sig från övrigt rostfritt sortiment, då den endast består av ett lager stål (1,5 mm 304-stål). I det här fallet bidrar det till en bättre hållbarhet. Ett kärl med stor bottenplatta slår sig nämligen lättare när det är uppbyggt i många lager och speciellt när det utsätts för höga temperaturer.
Garantivillkor
Tre års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Rostfria kokkärl
• Salta vatten i kärlet först efter det kokat upp, eller rör noggrant så saltet löses upp helt, annars kan bildas vita fläckar på botten. Om fläckar uppstått pröva att ta bort dem med polermedel.
• Använd matfett vid stekning i rostfri stekpanna för fin stekyta.
• Diska med varmt vatten och diskmedel. För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. Diskas pannan så snart som möjligt efter användning underlättas diskningen betydligt, låt pannan svalna några minuter innan diskningen påbörjas. Det går även bra att skubba med svamp eller stålull för att få bort inbrända fläckar, tänk på att det kan repa. Reporna är av kosmetisk karaktär och kommer inte påverka kokkärlets prestanda.
• Är bottnen vitfläckig av kalk kan det avhjälpas med en tesked ättika i kall kastrull, låt det verka på kalkfläckarna och diska sedan kastrullen som vanligt. För tuffare fläckar kan man koka vatten och en matsked citronsyra i några minuter.
Induktion
En stekpanna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.