träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Stekpanna 28 cm

Art. Nr: SP-65002803

Stekpanna från Scanpans serie CTX, 28 cm. 

Läs mer
Rek. pris: 1499 kr
DELA:

Stilren stekpanna med korpsvart beläggning och utsida i borstat stål. Scanpan CTX har både marknadens tuffaste beläggning och optimal värmespridning. 


Scanpan CTX

Scanpan CTX är lyx i slimmad, minimalistisk design. År 2016 och 2017 tog CTX-stekpannan hem segern i Aftonbladets stora stekpannetest. Utsidan har en elegant borstad finish i rostfritt stål och insidan har en non-stick-beläggning, som till och med tål att du använder stålredskap i pannan. Beläggningen är inte bara tuff, den är dessutom helt fri från skadliga och miljöfarliga ämnen. Scanpan var först i världen med att producera en non-stick-beläggning utan de farliga ämnena PFOA och PFOS.

Samtliga stek- och kokkärl i CTX-serien är uppbyggda av fem lager av rostfritt stål varvat med aluminium. Konstruktionen ger bästa möjliga värmespridning. Tillsammans med lagren av Stratanium består produkterna av sju lager. CTX står för ”Ceramic Titanium Extreme”, ett namn som signalerar att denna serie är i en klass helt för sig. CTX fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.

Lagren består av:
1. Rostfritt stål
2. Aluminiumlegering
3. Ren aluminium
4. Aluminiumlegering
5. Rostfritt stål
6. Keramiskt titan
7. Stratanium (non-stick-beläggning)
 

Välstekt med Scanpan

I vår stekskola Välstekt med Scanpan visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du blir en stekare i världsklass genom att steka i rätt temperatur, tid och stekpanna. 

Ta del av samtliga avsnitt här.

Scanpan
CTX
Rostfri
Rostfritt stål
28 cm
083421103239

Garantivillkor

Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Belagda kokkärl

Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.



• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.

• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.

• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten. Olja gärna in din belagda panna eller gryta med jämna mellanrum.

• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.

• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.

• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.


Induktion

• En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Acceptera Acceptera inte