Lagerstatus: Finns i lager
En traktörpanna är lämplig för såsbaserade rätter, då den har högre kanter än en vanlig stekpanna. Non-stick-beläggningen hindrar råvarorna från att bränna fast i botten och gör samtidigt att pannan är lätt att diska. Lock i borstat stål och härdat glas ingår.
CTX
Scanpan CTX är lyx i slimmad, minimalistisk design. År 2016, 2017, 2019, 2020 och 2021 blev stekpannan bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest. Serien kombinerar en slitstark non-stick-beläggning med en borstad utsida i rostfritt stål. Beläggningen heter Stratanium.
CTX står för ”Ceramic Titanium Extreme” och som namnet antyder är serien något utöver det vanliga. Samtliga stek- och kokkärl är uppbyggda av fem lager rostfritt stål, varvat med aluminium. Tillsammans med lagren av Stratanium består kärlen av sju lager. Konstruktionen ger en optimal värmespridning och hållbarhet. CTX är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.
1. Rostfritt stål
2. Aluminiumlegering
3. Ren aluminium
4. Aluminiumlegering
5. Rostfritt stål
6. Keramiskt titan
7. Stratanium (non-stick-beläggning)
Välstekt med Scanpan
I vår stekskola Välstekt med Scanpan visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du blir en stekare i världsklass genom att steka i rätt temperatur, tid och stekpanna.
SE ALLA AVSNITTEN
Om ScanpanScanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. Företaget ligger alltid i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande produkter. Stekpannorna har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning. Scanpan är en stekare i världsklass, helt enkelt! |
Garantivillkor
Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Belagda kokkärl
Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.
• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.
• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.
• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten.
• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.
• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.
• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.
Induktion
• En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.