En kock, oavsett om det är hemmakocken, Mästerkockarna i TV eller proffs som Tommy Myllymäki som tävlar i Kock VM så är redskapen av största vikt och ett personligt val som måste kännas rätt.
Vi vill alla känna oss som mästerkockar i köket och den snabbaste vägen dit är att ha bra råvaror och rätt redskap. En bra kniv är ett måste och den ska ligga skönt i handen, vara välbalanserad och självklart vass. Vill du veta hur du underhåller din kniv kika här.
När Tommy tävlar eller bara är hemma och steker pannkakor har han med sig sin Scanpan CTX som en trogen följeslagare. Den klarar de tuffaste förutsättningarna i köket och är dessutom miljövänlig från tillverkning till användning.
Precis som mästerkockarna på TV som varje vecka utmanar sig själva i konsten att laga olika rätter kan du prova nya och lite svårare recept för att utvecklas i din matlagning. Sätt på dig ett förkläde, plocka fram din nyslipade Globalkniv, vispa till en god sås, gärna i en sauteuse från Scanpan som är lägre än en kastrull och lättare att vispa i. Använd en ballongvisp för bättre konsistens på såsen och krydda med dina Zassenhauskvarnar. Våga rocka loss i köket så blir du snart en mästerkock i köket.