
Jens Dolk
Jens Dolk är en krögare och vinexpert som har jobbat med mat och dryck i större delen av livet. 2011 gjorde Jens ”Mitt Kök Sverigeresan” tillsammans med Tommy Myllymäki för att lyfta närodlad, närproducerad svensk mat. Det blev en bok om resan och utöver den så har Jens skrivit sex böcker om vin och mat. I många år har han också frilansat som vinskribent. Gemensamt för alla Jens texter är enkelheten.
Idag driver Jens restaurangkedjan K-Märkt i Stockholm tillsammans med sina två kompanjoner. Då och då öppnar han även upp sin bakgård hemma i Enebyberg för pizzagäster. Därtill är Jens en flitigt anlitad vinprovningsledare samt föredragshållare inom ämnet mat och vin. Som Sundqvists egen vinexpert är han ambassadör för varumärkena Riedel och Pulltex.
Sommelierens bästa vän
Pulltex produkter är mycket populära bland sommelierer och kännetecknas av smarta funktioner och en hög kvalitet. I det breda sortimentet finns vinkaraffer, vinluftare och andra praktiska dryckestillbehör. Pulltex mest kända produkt är vinöppnaren Pulltaps. Vinöppnaren har ett flaskstöd som gör att du kan dra ut korken i två steg utan att förstöra eller böja den. Det är ingen slump att de allra flesta kypare använder sig av just denna öppnare.
Läs mer

QUALITY TIME MED JENS DOLK
Vi följer med Jens till Barcelona, där vi får lära oss både mer om honom och om Pulltex spännande historia. Häng med!
Läs mer
PIZZA MED GRILLAD FLANKSTEK & PARMESAN
Pizza bianco är en vit pizza utan tomater. Här bjuder Jens på ett bianco-recept med crème fraiche och mozzarella som som grund.
Läs mer
JENS TILLVERKAR EN VINÖPPNARE
Hur tillverkas Pulltex prisbelönta vinöppnare? Det har Jens svaret på. Under besöket i Barcelona fick han chansen att göra sin egen öppnare.
Läs mer