träffar.

Inga träffar. Prova ett annat sökord.

Stekpanna i kolstål 26 cm

Art. Nr: SG-M0612

Stekpanna från Samuel Groves serie Carbon Steel, 26 cm.

Läs mer

Lagerstatus: Finns i lager

Pris: 899 kr
Köp hos en av våra återförsäljare här
DELA:

En bra, rymlig allroundpanna – perfekt att använda till vardagsmaten. En kolstålspanna kan beskrivas som ett mellanting mellan en belagd och en rostfri panna. Den passar till all typ av matlagning, från krämig äggröra till sauterade grönsaker och saftig biff. Vid rengöring, använd diskborste och hett vatten och torka pannan torr med hushållspapper.
 

Carbon Steel

Carbon Steel är en serie i slitstarkt kolstål som passar för all typ av matlagning. Kolstål är ett material som har använts till stek- och kokkärl i tusentals år. Precis som gjutjärn består det av en blandning av kol och järn, med skillnaden att det är mer lättviktigt. Kolstålspannor är tuffa, tåliga och samtidigt lätta att manövrera. Materialet ger snabb och jämn värmespridning. Av den anledningen passar pannorna extra bra till matlagning som kräver höga temperaturer, såsom grillning och stekning. Handtaget i rostfritt stål säkrar ett svalt och stabilt grepp.

Serien Carbon Steel fungerar på alla värmekällor, inklusive spishäll, induktion, ugn och öppen eld. Kärlen kommer inoljade med linfröolja och är redo att användas direkt från förpackningen. Dock rekommenderas en extra inbränning, då första lagret av olja är tunt och främst är för att skydda pannan mot rost vid transport. En kolstålspanna har ingen beläggning, men utvecklar med tiden en fin patina och ett naturligt skydd som kan liknas vid en non-stick-yta. Pannorna blir generellt sett bättre ju mer du använder dem. Var noga med skötseln, och bränn in dem med neutral olja med jämna mellanrum, så kan de leva vidare i generationer. Kolstålspannor älskas idag av både professionella kockar och medvetna hemmakockar.

Samuel Groves
Carbon Steel
Brun
Kolstål
26 cm

Garantivillkor

Tre års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.

Skötselråd - Kolstål

Det finns två saker som är viktiga att tänka på när det gäller kolstål. Dels att ”bränna in” stekpannan med olja före användning, dels att rengöra den på rätt sätt.

• När du bränner in din kolstålspanna får den ett naturligt skydd som kan liknas vid en non-stick-beläggning. Pannan blir både tåligare och får förbättrade stekegenskaper.

• Häll lite rapsolja, eller annan neutral olja i stekpannan. Stryk ut i ett tunt lager med hushållspapper. Hetta upp pannan på medelhög värme och låt stå ett par minuter när det har börjat ryka. Ta av pannan från plattan och torka bort överflödig olja. Upprepa proceduren ytterligare än gång, så att ytan blir glänsande svart. Inbränningen är viktig för att du ska få ut maximalt av din kolstålspanna.

• Vid rengöring, använd diskborste och hett vatten och torka pannan torr med hushållspapper.

• En kolstålspanna ska aldrig lämnas blöt eller diskas i maskin. Du ska heller inte använda stålull, skrapa eller diskmedel i pannan. Diskmedlet tar bort det naturliga fettlagret, så om du råkat använda det måste du bränna in pannan på nytt med olja.

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer