Lagerstatus: Finns i lager
En bra, rymlig allroundpanna – perfekt att använda till vardagsmaten. En kolstålspanna kan beskrivas som ett mellanting mellan en belagd och en rostfri panna. Den passar till all typ av matlagning, från krämig äggröra till sauterade grönsaker och saftig biff.
Black Iron
Black Iron sticker ut gentemot Scanpans övriga serier, eftersom den är tillverkad av kolstål. Kolstål är ett rent material som är förhållandevis lätt att återvinna. Det är dessutom oerhört tåligt. En kolstålspanna kan leva vidare i generationer, så länge du är snäll mot din panna och sköter om den.
Serien är användarvänlig och har många smarta detaljer. Till exempel bidrar det extra långa handtaget på stekpannorna till ett stabilt och säkert grepp. De sluttande sidorna gör det också enklare att steka och vända på känsliga råvaror. Black Iron passar till all typ av matlagning och fungerar på alla värmekällor – till och med öppen eld. 260 grader är rekommenderad maxtemperatur.
Välstekt med Scanpan
I vår stekskola Välstekt med Scanpan visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du blir en stekare i världsklass genom att steka i rätt temperatur, tid och stekpanna.
SE ALLA AVSNITT
Om ScanpanScanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. Företaget ligger alltid i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande produkter. Stekpannorna har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning. Scanpan är en stekare i världsklass, helt enkelt! |
Garantivillkor
Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Kolstål
Det finns två saker som är viktiga att tänka på när det gäller kolstål. Dels att stekpannan ska ”brännas in” med olja före användning, dels att pannan ska rengöras på rätt sätt.
• När du bränner in din kolstålspanna får den ett naturligt skydd som kan liknas vid en non-stick-beläggning. Pannan blir både tåligare och får förbättrade stekegenskaper.
• Häll lite rapsolja, eller annan neutral olja i stekpannan. Stryk ut i ett tunt lager med hushållspapper. Hetta upp pannan på medelhög värme och låt stå ett par minuter när det har börjat ryka. Ta av pannan från plattan och torka bort överflödig olja. Upprepa proceduren ytterligare än gång, så att ytan blir glänsande svart. Inbränningen är viktig för att du ska få ut maximalt av din kolstålspanna.
• Vid rengöring, använd diskborste och hett vatten och torka pannan torr med hushållspapper.
• En kolstålspanna ska aldrig lämnas blöt eller diskas i maskin. Du ska heller inte använda stålull, skrapa eller diskmedel i pannan. Diskmedlet tar bort det naturliga fettlagret, så om du råkat använda det måste du bränna in pannan på nytt med olja.