Fänkål är en fantastisk grönsak med smak av lakrits – lika god att äta rå som tillagad! Har du aldrig hackat en fänkål tidigare kan det vara svårt att veta hur du ska göra och var du ska börja. I Globals knivskola visar Jimmi Eriksson, Årets kock 2016, några enkla sätt att ta hand om den. Jimmi tipsar även om vardagsrätter som han gärna smaksätter med fänkål.
I filmen använder sig Jimmi av två olika redskap. Först avlägsnar han det trådiga, yttre skalet med en skalare med rak egg. Sedan använder han en slitstark kockkniv till att hacka, skiva och klyfta fänkålen. Självklart går det lika bra att använda en stabil grönsakshacka. Grönsakskniven har en kortare spets, vilket ger dig bra kontroll över snitten och du kan undvika att skära för djupt in i roten.
Många drar sig för att köpa hel plattfisk och väljer istället färdiga portionsbitar i fiskdisken. Det är synd. Att köpa hel fisk är både trevligare för plånboken och för smaklökarna.
Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en allkniv? Och vilken är favoritkniven i Globals sortiment? Stjärnkocken Edin Dzemat delar med sig av sina vassaste knivtips!
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome