Fira in ledigheten med något gott i glaset! Här är fem festliga drinkar som av olika anledningar passar extra bra just i påsk.
När påskmaten dukas fram tänker nog många på påsköl, påskmust och lådvin. Men våga gå utanför boxen i år. En färgglad tillställning kräver en färgglad drink! Vi har satt ihop en läskande samling drinkar, där påskens smaker och färger är ett genomgående tema.
Dags att ta fram drinkglasen – och bartendern i dig!
Bombardino
Om du gillar äggtoddy kommer du att älska den italienska drinken Bombardino. Ofta avnjuts den som en varm drink på afterskin, men denna krämiga ”alkoholbomb” passar lika bra som avslutning på påskmiddagen.
Om påskharen får bestämma ska det vara morotsjuice i drinken. Här är en twist på drinkklassikern Moscow Mule med klarifierad och fermenterad morotsjuice. Bakom receptet står den norska mixologen Jonas Junge.
Läcker färg, lätt att blanda och läskande god. Det är lätt att förstå varför så många har Aperol Spritz som favoritdrink. Varför inte njuta av årets första Aperol på terrassen, om vårsolen tittar fram under helgen?
Mimosa är en populär drink som består av apelsinjuice och bubbel. I det här receptet är juicen utbytt mot sorbet och glaset dekorerat med regnbågsfärgat strössel. Som pricken över i:et ser den färdiga drinken ut som ett knäckt ägg. En given succé i påsk!
Till sist – en påskigt gul drink och en riktig cocktailklassiker. Om du inte har testat Bee's Knees tidigare är det dags nu! Denna blandning av gin, honungsvatten och citron kommer garanterat att gå hem i stugorna.
Vårens stora mathögtid står för dörren! För att årets påskfirande ska bli extra smakfullt bjuder vi på en samling inspirerande recept från några av Sveriges främsta kockar.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome