Nu är det äntligen skördetid! Vi tipsar om 6 praktiska redskap som hjälper dig att ta vara på sensommarens delikatesser.
September månad har anlänt och med den också skördetiden. Dags att ta vara de fullmogna frukterna, bären och grönsakerna till fullo! Här har vi samlat pryltips som passar alla; oavsett om du vill safta, sylta, pickla eller bara njuta av ett gott glas vin.
För en smakfull september!
PRYLTIPS
Allkniv
En vass allkniv är ett måste i köket, särskilt när du ska skära frukt och grönsaker till inläggningar eller marmelad. Nyheten från Yaxells senaste serie Hana gör sig extra bra till detta.
SE PRODUKTTIPS
Skärbräda
När det vankas äpple- eller plommonskörd är en liten, robust skärbräda bra att ha i köket. Varför inte denna skärbräda i ek från Global? En säker yta för dig att arbeta på med dina knivar.
Se produkttips
Mortel
Sätt smak på september med en mortel från Zassenhaus! Perfekt för att mala kryddor och örter till inläggningar eller sylt. Du kan även använda den för att blanda ihop goda röror.
Se produkttips
Mandolin
Oavsett om du ska göra tunna skivor till pickles eller rustika chips är mandolinen ett grymt verktyg att ha nära till hands. Testa den här från Benriner!
Se produkttips
Karaff
Hemgjord äppelmust eller fylligt rödvin? Oavsett preferens så är en sak säker; med Riedels eleganta karaff blir serveringen betydligt festligare.
Se produkttips
Tumblerglas
Glasen då? Septembers smaker avnjuter du bäst i ett glas från Riedel, såsom det nya ”all purpose”-glaset från Riedel Veloce. Stilrent, tidlöst och elegant!
Se produkttips
Recepttips!
Ta vara på säsongens äpplen och förvandla dem till krispiga äppelchips! Dessa läckra och hälsosamma snacks är otroligt goda och enkla att göra. De passar lika bra att äta som de är som att smula ner och använda som topping till gröten eller yogurten.
Till receptet