Kvalitet a och o för oss på Sundqvist. För att kunna kvalitetssäkra alla våra produkter har vi ett nära samarbete med Sveriges kock- och restaurangelit. Lär känna ambassadörerna för våra största varumärken.
På Sundqvist har vi förmånen att samarbeta med många kända ansikten inom svensk gastronomi. Vi är stolta sponsorer till kocktävlingar som Bocuse d’Or, Årets Kock och Årets Ekokock samt till Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget.
Våra varumärken är dessutom representerade av ett handplockat gäng kockar och vinexperter. Varumärkesambassadörerna hjälper oss att testa och kvalitetssäkra alla nya produkter innan vi lanserar dem på marknaden. Arbetet är en del av vårt kvalitetsarbete och är till för att skapa trygghet i alla led, både för återförsäljare av våra varumärken och för slutkund.
SUNDQVISTS AMBASSADÖRER
Filip Poon – Benriner
Benriners ambassadör Filip Poon gick rakt genom tv-rutan när han medverkade i Sveriges Mästerkock 2015. Sedan dess har han haft en lysande karriär i restaurangbranschen och har en Youtube-kanal med engagerad följarskala.
Läs mer
Sebastian Gibrand – Global
Sveriges representant i Bocuse d’Or 2019 och 2021, Nobelkock samt vinnare av Kockarnas kamp 2019. Globals ambassadör Sebastian Gibrand är stjärnkocken från Helsingborg med meriter från flera professionella och internationella tävlingar.
Läs mer
Jens Dolk – Riedel & Pulltex
Jens Dolk är en krögare och vinexpert som har jobbat med mat och dryck i större delen av livet. Dessutom har han ordets gåva, vilket gör honom till en skicklig föreläsare och skribent. Jens är ambassadör både för Riedel och Pulltex.
Läs mer
Thomas Sjögren – Scanpan
Scanpans ambassadör Thomas Sjögren vann Årets Kock 2015 och Kockarnas kamp 2018. I båda tävlingarna blev han den yngsta segraren någonsin. Thomas driver ett flertal restauranger på Västkusten, däribland Grano i Göteborg och Skärets Krog på Smögen.
Läs mer
Stefan Karlsson – Tamahagane
Tamahaganes ambassadör Stefan Karlsson har en gedigen meritlista med utmärkelser såsom Årets Kock 1995 och Årets Krögare 2013. Idag driver han sex restauranger, varav SK Mat & Människor har en stjärna i Guide Michelin.
Läs mer
Frida Ronge – Yaxell
Yaxells ambassadör Frida Ronge använder svenska råvaror och lägger till smaker och tekniker från Japan när hon skapar sina rätter. Hon är kreativ ledare för de rosade restaurangerna TAK och UNN i Stockholm samt TAK i Oslo.
Läs mer
Louise Johansson – Zassenhaus
Zassenhaus ambassadör Louise Johansson är ensam om att både ha vunnit Sveriges mästerkock och Kockarnas kamp. Förutom att driva företaget Taste by Louise har hon skrivit kokböcker och jobbat på flera finkrogar.
Läs mer